Mercedes pregăteşte maşini care nu te lasă să mergi pe contrasens

24.01.2013
Mercedes pregăteşte maşini care nu te lasă să mergi pe contrasens

Sunt sigur că aceste maşini nu vor fi foarte populare în ţara noastră. O anumită categorie de şoferi cred că atunci când te afli la volanul unui S-Klasse sau E-Klasse nu mai eşti obligat să respecţi codul rutier. Cercul roşu cu bandă albă nu mai are nicio semnificaţie pentru ei, însă va avea pentru următoarele modele Mercedes din Clasa S şi Clasa E. Ele vor fi dotate cu un sistem ce îi va atenţiona pe şoferi că merg pe contrasens. Sistemul a fost dezvoltat de producătorul auto deoarece în Germania sunt multe cazuri de şoferi care intră pe autobahn pe contrasens.

Sistem împotriva mersului pe contrasens, dezvoltat de Mercedes

Noul sistem va avea la bază o cameră video integrată în parbriz şi algoritmi de recunoaştere a indicatoarelor rutiere. Alături de acestea, sistemul de poziţionare prin satelit va confirma dacă maşina se află pe o stradă cu sens unic sau pe contrasens. Ce se întâmplă când o iei pe unde n-ar trebui? Mai nimic din punctul meu de vedere. Sistemul va atenţiona şoferul prin trei sunete puternice şi pe ecranul dintre vitezometru şi turometru va apărea indicatorul de acces interzis. Acum, dacă şoferul a greşit cu adevărat, el va face ceva în privinţa asta. Dacă a ignorat cu bună ştiinţă indicatorul rutier, îl va ignora şi pe cel din bord. Mercedes nu dă amenzi şi nici nu opreşte automat motorul celor care încalcă regulile de circulaţie.

Sistemul ar putea fi introdus iniţial doar în Germania, iar Mercedes îl va aduce în timp şi pe modelele mai accesibile. Sistemul va putea fi adaptat pentru a funcţiona şi în alte ţări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video