Mercedes prezintă Vision EQXX, mașina electrică cu autonomie de 1.000 km. VIDEO

04.01.2022

Mercedes-Benz a prezentat un nou concept de mașină electrică numit Vision EQXX. Aceasta vine cu un design îndrăzneț, așa cum este caracteristic pentru mașini concept, însă acesta ar putea să nu fie foarte diferit de cel al mașinii de serie care va ajunge pe piață, întrucât forma aerodinamică este unul dintre principalele sale avantaje. Aceasta este o mașină electrică care promite peste 1.000 de km de autonomie la o singură încărcare, folosind o baterie de capacitate similară cu cea a altor modele de pe piață.

Vision EQXX de la Mercedes folosește tehnologii noi și baterii mai compacte pentru autonomie crescută

Vision EQXX de la Mercedes este viziunea pentru viitorul mașinilor electrice, conform companiei germane. Aceasta beneficiază de o baterie de 100 kWh, ceva ce am mai văzut și pe alte mașini electrice în trecut, însă de dimensiune fizică la jumătate și cu 30% mai ușoară. Având un design mai compact și mai ușor, consumul de energie este astfel scăzut.

Mașina cântărește doar 1.750 kg, o performanță impresionantă pentru o mașină electrică cu baterii așa mari, iar consumul redus de energie este asigurat atât de greutatea scăzută și tehnologia mașinii care va trimite 95% din energie direct către roți, cât și de forma aerodinamică. Mercedes spune că Vision EQXX atinge un consum de 10 km per kWh, în comparație cu alte mașini din prezent, care consumă dublu.

Mercedes Vision EQXX 08

La interior, mașina este echipată cu un ecran continuu de 47,5”, care ocupă toată partea frontală a bordului, iar mașina folosește multe materiale reciclate și sustenabile în construcția sa. Acestea se extind și la exterior, unde roțile sunt realizate din magneziu, iar discurile de frână dintr-un aliaj de aluminiu.

Cu siguranță însă, u ne putem aștepta ca Vision EQXX de la Mercedes să ajungă în această formă pe piață, însă putem vedea o mică privire către viitorul mașinilor electrice ale producătorului german, care cu siguranță va atrage reacții de la concurenții din piață.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult