Mercedes recheamă peste 1 milion de mașini cu probleme la sistemul eCall

15.02.2021
Mercedes recheamă peste 1 milion de mașini cu probleme la sistemul eCall

Un număr foarte mare de mașini Mercedes ar putea raporta incorect locația producerii accidentelor de circulație, la folosirea sistemului eCall pentru apelarea de urgență a numărului 112.

Sistemul eCall este o dotare obligatorie pe toate modelele noi de autoturisme, rolul acestuia fiind de scurtare a timpului de intervenție a echipajelor de salvare prin apelarea automată a numărului de urgență 112. Pe lângă deschiderea unei legături telefonice între ocupanții vehiculului și operatorul 112, sistemul asigură și trimiterea automată a coordonatelor de localizare GPS, împreună cu alte detalii relevante cum ar fi forța impactului survenit.

Decizia de rechemare vizează următoarele serii Mercedes, produse între anii 2016 – 2021: CLA-Class, GLA-Class, GLE-Class, GLS-Class, SLC-Class, A-Class, GT-Class, C-Class, E-Class, S-Class, CLS-Class, SL-Class, B-Class, GLB-Class, GLC-Class și G-Class.

mercedes

Producătorul auto a declarat că până acum nu au fost documentate incidente soldate cu daune materiale sau vătămări corporale, care să fie cauzate de sistemul care face obiectul acestei rechemări.

Compania intenționează să remedieze problema cu ajutorul unei actualizări de firmware, intervenția fiind asigurată gratuit la reprezentanțele Mercedes. Campania de rechemare va începe din data de 6 aprilie.

Potrivit explicației oficiale, problema este cauzată de ”întreruperea temporară alimentării a modulului de comunicație la momentul producerii accidentului de circulație, cauzând furnizarea unor coordonate de localizare incorecte în timpul unui potențial apel de urgență”. Cu toate acestea, „alte funcții ale sistemului pentru apelare de urgență automată/manuală rămân pe deplin operaționale”, a adăugat compania.

Aparent, campania de rechemare a fost demarată în urma investigării în Europa a unui incident în care sistemul automat eCall a furnizat o poziție incorectă pentru vehiculul implicat într-un accident. Mercedes-Benz ar fi găsit și alte situații în care a fost transmisă locația incorectă a vehiculului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult