Mio lansează MiVue 786 WiFi, o cameră video auto care poate transmite live pe Facebook ceea ce filmezi

19.12.2017
Mio lansează MiVue 786 WiFi, o cameră video auto care poate transmite live pe Facebook ceea ce filmezi

Mio Mio MiVue 786 WIFI duce mai departe funcţionalitatea camerelor video auto oferind în plus receptor GPS şi conectivitate Wi-Fi. Modelul este primul din gamă capabil să transmită în direct pe contul de Facebook al utilizatorului imagini din timpul călătoriei.

Pentru a folosi Mio MiVue 786 WIFI la întregul potenţial este suficientă introducerea unui card microSD de până la 128 GB şi conectarea la sursa de alimentare pentru ca dispozitivul să pornească. Odată plasată pe parbriz, camera poate fi uşor configurată datorită ecranului tactil de 2,7” (6,9 cm) şi meniurilor intuitive, cu pictograme de mari dimensiuni.

Mulţumită conexiunii wireless, videoclipurile în format MP4 surprinse în timpul călătoriei pot fi salvate pe telefon, folosind aplicaţia MiVue Pro, iar apoi partajate pe conturile de socializare. În plus, Camera Mio MiVue 786 WIFI poate fi setată să transmită live pe Facebook imaginile la rezoluţie Full HD din timpul deplasării cu autoturismul.

Spre deosebire de alte camere video auto, firmware-ul şi poziţia camerelor de radar fixe vor fi actualizate wireless, fără a mai fi nevoie de conectarea la calculator. 

MiVue 786 WIFI integrează un senzor optic Sony capabil să funcţioneze chiar şi în condiţii luminozitate redusă, în timp ce obiectivul cu diafragmă F1.8 este realizat integral din sticlă şi dispune de filtru infraroşu.

Dispozitivul are unghi larg de vizualizare, de 140 de grade, asigurând captarea imaginilor fără zone moarte.

Dispozitivul începe să înregistreze imediat după pornirea motorului, iar dacă se optează pentru instalarea unui sistem de alimentare continuă, precum Mio SmartBox, MiVue 786 WIFI poate fi utilizat în modul Parcare, fără ca şoferul să fie în maşină, surprinzând orice mişcare petrecută în faţa autoturismului.

Camera dispune de un sistem avansat de asistenţă a şoferului (ADAS), care notifică şoferul în caz de părăsire involuntară a benzii de circulaţie (LDWS) sau în caz de coliziune frontală (FCWS). De asemenea, dacă distanţa dintre autoturism şi maşina din faţă scade, de exemplu atunci când şoferul maşinii din faţă frânează, sistemul FCWS emite o alertă.

De asemenea, dispozitivul oferă avertizări cu privire la camerele de radar fixe, cu actualizări lunare pe întreaga durată de viaţă a dispozitivului, dar şi alerte sonore în cazul depăşirii limitei de viteză.

În eventualitatea unui accident sau la detectarea unei mişcări bruşte, senzorul G cu 3 axe integrat va înregistra direcţia şi forţa, inclusiv impactul, virajele şi acceleraţia, în timp ce modulul GPS integrat va oferi şoferilor o dovadă suplimentară legată de locaţia autoturismului, dar şi informaţii despre direcţia şi viteza maşinii în orice moment al călătoriei. Mai mult, cu ajutorul aplicaţiei MiVue Manager, traseul monitorizat poate fi vizualizat direct în Google Maps.

MiVue 786 WIFI permite şi înregistrarea evenimentelor rutiere din spatele vehiculului, cu ajutorul camerei opţionale Mio MiVue A20.

Camera video MiVue 786 WIFI este disponibilă în România la un preţ recomandat de 799 lei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult