Motivul îngrijorător pentru care uneori pompele din benzinării au debit mic

27.02.2021
Motivul îngrijorător pentru care uneori pompele din benzinării au debit mic
Foto: Shutterstock

Orice șofer a observat la un moment dat că uneori pompele de carburant din benzinării au debit mic, iar alimentarea mașinii durează foarte mult la acestea. Motivele pentru care acest lucru se întâmplă pot fi mai multe, iar unul este îngrijorător.

În primul rând cauza poate fi filtrul pompei. Acesta seamănă cu cel de ulei de la mașini. Dacă dispozitivul este înfundat, pompa își ajustează debitul. Ben Thomas, specialist la usttraining.com, spune că aceste filtre ar trebui schimbate cel puțin anual, lucru care nu se întâmplă mereu. În stațiile foarte aglomerate, filtrele ar trebui schimbate la șase luni, potrivit lui.

În al doilea rând poate fi o pompă care nu funcționează corect, iar cauzele pot fi multiple. Trebuie precizat că iarna, când este foarte frig, pompele au debit mai mic.

Un alt treilea motiv, îngrijorător, este o scurgere de carburant în benzinărie, care se poate petrece pe conducte sau în rezervorul subteran. Pompele au senzori care simt scurgerile și reduc automat debitul. În mod ideal, clienții ar trebui să le spună angajaților din benzinării când pompele nu funcționează corespunzător, deoarece pot ajuta la evitarea unui dezastru.

Sursa: Jalopnik

CITEȘTE ȘI:

Motivele pentru care automobilele electrice folosesc anvelope diferite

Mașina electrică care este mai dorită decât un Rolls-Royce Phantom. Românii preferă tot o „nemțoaică”, cu motor tradițional

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult