O administrație locală obligă Uber să treacă exclusiv la mașini electrice până în 2030

27.01.2023
O administrație locală obligă Uber să treacă exclusiv la mașini electrice până în 2030

Deja multe țări, orașe și diverse alte tipuri de administrație publică începe să stabilească termene pentru renunțarea la mașinile cu combustibil fosil, iar multe companii promit că vor trece exclusiv la mașini electrice în următorii 10 ani. Se pare însă că anumite orașe doresc să stabilească încă de pe acum că își doresc renunțarea la vehicule poluante, New York adoptând o nouă regulă care impune operatorilor de servicii de transport precum Uber sau Lyft să facă tranziția la o flotă exclusiv electrică până în 2030.

Serviciile de ride-sharing precum Uber vor trebui să adopte mașinile electrice în New York

Uber și Lyft, cele mai mari servicii de ride-sharing din SUA, au deja planuri pentru a opera cu o flotă 100% electrică până în 2030, deci această regulă nouă din New York nu ar trebui să le afecteze foarte mult planurile deja existente. Totuși, companiile de multe ori își stabilesc niște obiective optimiste, pe care nu reușesc întotdeauna să le atingă. Astfel, New York se asigură că indiferent dacă cele două companii (sau alți operatori de servicii similare) se răzgândesc pe parcurs, cel puțin în acest oraș, vor trebui să ofere servicii de transport cu vehicule 100% electrice.

Eric Adams, primarul New York-ului, a anunțat această decizie săptămâna aceasta, numind direct Uber și Lyft. Regulamentul ar putea asigura astfel că în jur de 100.000 de mașini din oraș, folosite pentru ride-sharing, vor fi afectate. În paralel, orașul New York face de asemenea trecerea la electrice pentru vehiculele folosite în administrația publică și instalează stații de încărcare. Următorul pas va fi să ceară electrificarea flotelor de taxi și de limuzine din oraș.

În general, operatorii de ride-sharing se opun legislațiilor adoptate de administrația publică, care le-ar putea afecta afacerile. În această situație, Atât Uber, cât și Lyft, par să fie încântați de această inițiativă:

„Suntem entuziasmați să fim parteneri ai orașului New York în călătoria noastră. Promisiunea New York-ului va accelera o tranziție echitabilă în tot orașul către elecgrice și suntem nerăbdători să colaborăm cu TLC pentru un plan ambițios care să standardizeze cursele «curate».”, a declarat Paul Augustine, director al sustenabilității în cadrul Lyft.

„Aplaudăm ambiția primarului pentru reducerea emisiilor, un scop important pe care îl avem și noi. Uber a făcut progrese reale pentru a deveni prima platformă de mobilitate cu emisii zero în America de Nord și avem multe de făcut în continuare.”, a declarat Josh Gold, director al politicilor interne la Uber.

Cele două companii încurajează deja șoferii din SUA să treacă pe vehicule electrice, fie prin parteneriate cu firme de închirieri de mașini, precum Hertz, fie prin plata cu sume mai mari a curselor făcute cu mașini electrice. Totuși, mulți șoferi încă nu își permit investiția inițială într-o mașină electrică, prețul fiind semnificativ mai mare decât cel al unei mașini pe combustie internă.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult