O mașină electrică a luat foc după ce a primit un update software care trebuia să împiedice asta

09.07.2021
O mașină electrică a luat foc după ce a primit un update software care trebuia să împiedice asta

O mașină electrică Chevrolet Bolt a luat foc în SUA la scurt timp după ce a primit o actualizare software care trebuia să împiedice acest lucru.

Incidentul s-a petrecut pe 1 iulie în statul american Vermont, în care rata de adopție a vehiculelor electrice este mare. Mașina a luat foc în timp ce era conectată la stația de încărcare.

Chevrolet, o marcă a grupului General Motors, a livrat două update-uri software recent, pentru modelele produse între 2017 – 2019, după ce în ultimele patru luni lapte mașini electrice produse de companie au ars. Automobilele folosesc baterii LG, care au fost suspectate și pentru incendiile care au afectat modele de la Hyundai.

Potrivit proprietarului mașinii Bolt care a ars recent, Tim Briglin, aceasta a funcționat perfect până la incendiu. După un prim recall făcut de producător, Briglin a setat nivelul maxim de încărcare pentru baterii la 80%. Ulterior, după ce mașina a primit actualizarea, el a început să o încarce din nou la 100%. Vehiculul avea 61.500 de km la bord când a luat foc.

Cum ia foc o mașină electrică

La un moment dat, Briglin, care se afla în casă, a auzit un zgomot afară. A observat că din partea din spate a mașinii ieșea fum, iar alarma vehiculului a pornit. Bărbatul a deconectat mașina de la priză și a sunat la urgențe.

În mai puțin de 10 minute, pompierii au ajuns la fața locului, iar în timp ce își pregăteau echipamentele mașina a izbucnit în flăcări.

Din fericire, deoarece pompierii erau acolo focul nu s-a extins la locuință.

Un purtător de cuvânt al companiei auto a declarat că acest incident este investigat, dar nu a oferit alte informații.

Până acum, cel puțin zece mașini electrice produse de General Motors au fost afectate de incendii.

Sursa: Electrek

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Momentul când o mașină electrică explodează în timp ce este încărcată

Viitorul bateriilor pentru mașini electrice stă pe fundul oceanului?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult