O mașină electrică a luat foc într-o navă cargo: 3000 alte mașini distruse și cel puțin un deces

26.07.2023
O mașină electrică a luat foc într-o navă cargo: 3000 alte mașini distruse și cel puțin un deces

Știm deja despre mașinile electrice că pot lua foc în mod spontan, oriunde și oricând. Vestea a ajuns în cele din urmă și la companiile de asigurare, ai căror reprezentanți privesc îngroziți către nava-cargo incendiată în Marea Nordului în urmă cu doar câteva ore.

Primul „simptom” a apărut din partea proprietarilor de parcări subterane (ex. mall-uri și alte mari centre comerciale), care au început din timp să interzică accesul mașinilor electrice, mai ceva ca mașinile cu GPL (pentru care există deja reguli stricte). Adăugând la „dosarul” interminabil cu dovezi, numeroase cazuri de combustie spontană a autoturismelor cu propulsie electrică au apărut pe canalele de știri, cu accent pe dificultatea cu care astfel de incendii sunt gestionate de pompieri.

Adăugând la un scenariu de coșmar, un autoturism cu propulsie electrică abia ieșit din fabrică a luat foc în timp ce era transportat cu o navă-cargo, înghesuit între alte 3000 de autoturisme. În mod inevitabil, întregul cargo a luat foc de la acea mașină, deși, la sursa problemelor s-ar afla doar un mic lot de mașini electrice trimise spre livrare de un brand rămas deocamdată neprecizat.

Cei 23 de membri ai echipajului au fost preluați de bărci și elicoptere trimise pe mare. O persoană a murit și mai multe au fost rănite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult