O publicație auto demonstrează cât de ușor poți activa Tesla Autopilot, păcălind sistemele de siguranță

23.04.2021
O publicație auto demonstrează cât de ușor poți activa Tesla Autopilot, păcălind sistemele de siguranță

Investigația apare după ce doi oameni și-au pierdut viața într-o mașină electrică Tesla Model S, aparent, condusă fără ca cineva să se afle în scaunul șoferului.

Cei doi bărbați se aflau într-o mașină Tesla S din 2019 controlată în modul Autopilot, funcționalitate presupus activată fără ca nimeni să se afle de fapt în spatele volanului. Mașina ar fi ieșit de pe șosea într-o curbă ușoară, lovind un copac. În urma coliziunii și a incendiului ce a urmat ambii ocupanți ai mașinii și-au pierdut viața.

Reprodusă de inginerii din Consumer Reports, situația care a condus la producerea accidentului a arătat cât de ușor poate fi „păcălit” sistemul de monitorizare Tesla, menit să asigure vigilența și, la nevoie, participarea activă a unui șofer aflat în spatele volanului. Publicația spune că inginerii săi au reușit să „convingă” fără prea mari dificultăți un exemplar Tesla Model Y, încât mașina să funcționeze în modul Autopilot fără ca nimeni să se afle în scaunul șoferului. În timpul mai multor călătorii pe o pistă de testare închisă, exemplarul Modelul Y s-a ghidat automat urmând marcajele trasate carosabil și nu a trimis niciun avertisment sau indicație că scaunul șoferului era gol.

accident Tesla

Consumer Reports arată în evaluarea publicată că sistemul proiectat de Tesla nu doar că nu a reușit să verifice în mod fără echivoc atenția șoferului, dar nici măcar nu a putut să probeze prezența unui șofer la volan. Publicația spune că Tesla rămâne în spatele altor producători de automobile care au implementat tehnologii pentru condus autonom în mașinile proprii.

Ancheta asupra accidentului fatal de la Tesla de weekendul trecut este încă în desfășurare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult