Lipsa proviziilor de cip-uri esențiale închide fabrica Opel din Germania, cel puțin până la finalul anului

01.10.2021
Lipsa proviziilor de cip-uri esențiale închide fabrica Opel din Germania, cel puțin până la finalul anului

Producătorul Opel, parte a grupului Stellatis, anunță că va închide una dintre fabricile din Germania cel puțin până la finalul acestui an, lipsa stocurilor de cip-uri esențiale făcând imposibilă continuarea producției de autoturisme.

Deși unele voci spun că actuala criză de semiconductoare ar putea fi depășită până la jumătatea anului viitor, efectele încă se resimt din plin atât în rândul producătorilor de electronice, dar și în industria auto, cauzând blocaje îndelungate în producția de autoturisme și pierderi financiare uriașe.

În timp ce producătorul autohton Dacia s-a limitat la „pauze” intermitente de câteva zile, totalizând anul acesta 33 zile de inactivitate la fabrica din Mioveni, cei de la Opel se află deja într-o fază acută a crizei de semiconductoare, neputând specifica o dată concretă pentru reluarea producției. Activitatea de la fabrica Eisenach, unde se produc atât autoturisme bazate pe combustie internă dar și mașini electrice hibride, ar urma să rămână oprită cel puțin până la finalul acestui an.

Potrivit anunțului oficial, aproximativ 1.300 de muncitori angajați la uzină vor fi concediați temporar, Opel mutând o parte din producție la o altă fabrică din Franța.

Grupul Stellantis a oprit producția și la alte uzine din Europa și Canada, prognozând că va livra anul acesta cu 1,4 milioane de vehicule mai puțin, din cauza lipsei de cipuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult