Renault a demonstrat un sistem pentru evitarea obstacolelor care imită abilităţile unui şofer profesionist

08.11.2017
Renault a demonstrat un sistem pentru evitarea obstacolelor care imită abilităţile unui şofer profesionist

Inspirat de instructori auto şi profesionişti în pilotaj, sistemul de control pentru vehicule autonome demonstrat de Grupul Renault poate evita obstacole apărute spontan în calea de rulare, folosind manevre care i-ar face invidioşi pe majoritatea şoferilor.

Spre deosebire de alte metode care se bazează pe frânarea bruscă a vehiculului, sistemul perfecţionat în colaborare cu specialişti ai Universităţii Stanford şi aplicat unui vehicul electric prototip din gama Renault ZOE poate evita cu acurateţe obstacole cel puţin până la viteza de 50 Km/h.

Menită să asiste şoferii neatenţi, funcţia de evitare automată a obstacolelor va fi în cele din urmă inclusă pe lista dotărilor oferite de vehiculele semi-autonome, dar va fi obligatorie pentru cele controlate exclusiv de calculator.

Grupul Renault promite nu mai puţin de 15 vehicule echipate cu tehnologii pentru condus autonom şi alte 40 realizate în cadrul alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi, disponibile pe piaţă nu mai târziu de anul 2022.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult