Renault oferă suport pentru Android Auto pe maşinile din generaţia 2017

10.03.2017
Renault oferă suport pentru Android Auto pe maşinile din generaţia 2017

Android Auto este pe piaţă de câţiva ani, timp în care anumiţi producători de maşini au început să ofere suport pentru conectarea smartphone-urilor la sistemul maşinii, în timp ce alţii precum BMW au şi retras această funcţionalitate. Renault este cea mai nouă companie care adaugă Android Auto în maşinile sale de generaţie nouă pe majoritatea modelelor din 2017. Cu toate acestea, nu toate vor primi suport în acelaşi timp.

Site-ul oficial Android Auto listează pentru compatibilitate modelele Espace, Kadjar, Megane, Megane Estate, Scenic, Grand Scenic, Talisman şi Talisman Estate cu suport oficial. Astfel, aceste maşini vor putea fi conectate la smartphone pentru redarea de conţinut multimedia, pentru apeluri audio şi alte funcţii avansate. Avantajul Android Auto este că telefonul poate fi controlat direct prin consola maşinii, fără a fi nevoie de utilizarea ecranului şi butoanelor de pe acesta.

Alte modele programate pentru suport în cursul anului 2017 de la Renault sunt Captur, Clio, Clio Estate, Kangoo, Koleos, Master, Trafic, Twingo şi Zoe. Vestea proastă pentru cei care au maşini din generaţiile 2016 sau mai vechi este că suportul pentru Android Auto nu va fi extins. Doar automobilele lansate anul trecut sau în cursul anului 2017 vor beneficia de noua funcţionalitate. Nu este clar cum vor primi actualizarea software maşinile care sunt listate pe site-ul Android Auto, fiind probabil nevoie de o vizită la un service autorizat.

Renault se alătură astfel altor companii precum Bentley, Alfa Romeo, Audi, Acura, Chevrolet, Crysler, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Infinity şi multe altele care oferă Android Auto. Modelele noi care vor ieşi din fabrică de acum vor avea această capabilitate pre-instalată, însă activarea sa ar putea fi ţinută în spatele unei opţiuni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video