Risc de incendiu la autoturismele Hyundai și Kia. Mașinile pot lua foc spontan, chiar și parcate

09.02.2022
Risc de incendiu la autoturismele Hyundai și Kia. Mașinile pot lua foc spontan, chiar și parcate

Aproximativ 500.000 de autoturisme Hyundai și Kia sunt rechemate pentru un defect la sistemul ABS, care poate duce la scurt-circuit și incendiu. Proprietarii seriilor de mașini afectate sunt încurajați să parcheze cât mai departe de locuință sau alte autoturisme.

Deocamdată nu este clar dacă alerta declanșată pe teritoriul SUA vizează un defect manifestat exclusiv la autoturisme vândute în această țară, sau criteriul de rechemare ar putea fi aplicabil și în alte piețe de desfacere acoperite de cele două branduri sud-coreene. Însă putem spune cu certitudine că defectul vizează o componentă din alcătuirea unui sistem de siguranță cu importanță critică pentru orice autoturism modern, responsabil cu reducerea distanței de oprire la frânare de urgență și păstrarea controlului asupra direcției de mers.

Potrivit autorității americane National Highway Traffic Safety Administration, una dintre componentele electrice ale sistemului ABS poate cauza sucrt-circuit și incendierea spontană a compartimentului-motor.

Reacționând la situația apărută, Hyundai și Kia au decis rechemarea a 357.830, respectiv 126.747 autoturisme care includ respectiva componentă a sistemului ABS. Este vorba de modelele Kia Sportage comercializate între anii 2014-2016, sedanul Kia K900, respectiv SUV-urile Hyundai Santa Fe comercializate între anii 2016-2018, Santa Fe Xl 2019 și Hyundai Tucson 2014-2015.

Hyundai Motor Group deține o parte din acțiunile Kia, cei doi producători sud-coreeni livrând autoturisme fabricate în uzine găzduite pe teritoriul SUA. Deocamdată, nu este clar dacă respectivele componente ABS au ajuns și în echiparea autoturismelor destinate și altor piețe de desfacere internaționale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult