Risc de incendiu la vehiculele electrice produse de Ford. Gigantul auto a decis rechemarea unui mare număr de adaptoare pentru alimentare

23.08.2018
Risc de incendiu la vehiculele electrice produse de Ford. Gigantul auto a decis rechemarea unui mare număr de adaptoare pentru alimentare

Funcţia de încărcare rapidă dă bătăi de cap şi producătorilor de vehicule electrice, Ford decizând rechemarea pentru înlocuire a 50000 cabluri de alimentare, pe motiv că acestea prezintă risc de supraîncălzire şi incendiu.

Problemele se manifestă la ediţiile Ford Focus Electric produse între anii 2012-2015, modelul Ford Fusion Energi (2013-2015) şi Ford C-Max Energi (2013-2015), încărcate folosind cabluri de alimentare pentru reţeaua de 120V (Statele Unite şi Canada). Potrivit companiei, cablurile de alimentare livrate pentru aceste vehicule se pot supraîncălzi dacă sunt folosite împreună cu prize AC prea uzate, sau afectate de coroziune.


În unele cazuri, supraîncălzirea cablurilor furnizate de Ford pentru adaptarea la prize obişnuite pentru locuinţă au dus chiar la producerea de incendii. Din păcate, compania nu oferă mai multe detalii privind numărul şi gravitatea acestor incidente. Ştim doar că Ford solicită pentru rechemare un număr de 49197 cabluri de alimentare folosite de posesori de vehicule electrice din Statele Unite, respectiv alte 1327 cabluri aflate la utilizatori din Canada.

Echipate cu acelaşi adaptor pentru cablu de alimentare, mai sunt rechemate şi unele vehicule hibride, provenind din seriile Ford Edge (2018), Ford Flex (2019), Lincoln MKX (2018) şi Lincoln MKT (2019).

Aparent, problemele nu se manifestă şi în cazul vehiculelor alimentate de la prize cu tensiune de 230V, cum sunt cele folosite în Europa, voltajul mărit permiţând obţinerea puterii de alimentare dorite folosind un amperaj înjumătăţit, reducând stresul asupra cablurilor de alimentare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult