Hyundai va fabrica mașini electrice echipate cu acumulatori Samsung

13.05.2020
Hyundai va fabrica mașini electrice echipate cu acumulatori Samsung

Samsung ar putea colabora cu producătorul auto Hyundai pentru furnizarea de acumulatori destinați echipării de mașini electrice. Negocierile purtate la nivelul conducerii celor două companii s-ar afla deja la un stadiu avansat.

Concret, Samsung propune furnizarea de baterii EV și alte componente pentru sistemele de divertisment conectate la internet ce ar urma să intre în echiparea autoturismelor Hyundai cu propulsie electrică.

Vicepreședintele Samsung Electronics, Lee Jae-yong, s-a întâlnit cu Chung Eui-sun, vicepreședinte executiv al Hyundai Motor Group, la fabrica de baterii Samsung SDI din Cheonan, Seul. În cadrul întâlnirii au fost prezenți și manageri superiori ai celor două companii. Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate celor două companii, discuțiile au vizat tehnologii de ultimă generație pentru acumulatori și stadiile dezvoltării acestora.

Un purtător de cuvânt al Samsung ar fi declarat că noua generație de acumulatori cu tehnologie solid-state dezvoltați de companie sunt „stabili și durabili”, sud-coreenii negociind o colaborare extinsă cu Hyundai pentru furnizarea acestui produs. Hyundai folosește în prezent acumulatori livrați de LG Chem și SK Innovation în mașinile sale electrice.

Mai mult decât o simplă adăugare pe lista furnizorilor de acumulatori, colaborarea cu Samsung SDI pentru furnizarea de acumulatori solid-state ar putea și fi o mișcare strategică pentru Hyundai, tehnologia dezvoltată de sud-coreeni prezentând numeroase avantaje în ce privește siguranța în exploatare, longevitatea în timp și capacitatea acumulatorilor rezultați.

Comparat cu acumulatorii Li-ion bazați pe electroliți în stare lichidă, cei cu tehnologie all-solid-state sunt mai puțin vulnerabili la incendiere spontană, pot suporta peste 1000 cicluri de încărcare/descărcare și suficient de compacte pentru a face posibile masini electrice cu peste 800 km autonomie per încărcare.

Achiziționată de Samsung cu 8 miliarde de dolari în  urmă cu trei ani, compania HARMAN International realizează acum componente auto conectate: cockpit-uri digitale, afișaje, sisteme de infotainment, memorie și senzori pentru mașini. Dacă colaborarea cu Hyundai e concretizează, multe din sistemele dezvoltate acum de Samsung ar putea ajunge să echipeze viitoarele modele de mașini Hyundai.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult