Samsung și Hyundai își unesc forțele pentru rezolvarea penuriei de microprocesoare

14.05.2021
Samsung și Hyundai își unesc forțele pentru rezolvarea penuriei de microprocesoare

Pe fondul penuriei globale de microprocesoare, care îngenunchează deja industria auto, guvernul sud-coreean încearcă să consolideze independența industriei locale de furnizorii globali de semiconductoare, atrăgând cei doi giganți Samsung și Hyundai într-o alianță pentru dezvoltarea de microprocesoare pentru autoturisme.

În mod evident, planul vizează în primul rând salvarea industriei de autoturisme, dar în măsura apariției unui exces în capacitatea de producție, efectele benefice ar putea fi resimțite și pe plan global.

Ambele companii au semnat un acord cu Institutul Coreean de Tehnologie Electronică, Institutul de Tehnologie Automobilistică din Coreea, precum și cu Ministerul Comerțului, Industriei și Energiei. Cei doi giganți tehnologici, Samsung Electronics și Hyundai Motor Co, urmăresc același obiectiv de a combate deficitul de semiconductori din segmentul auto și de a stabili un lanț de aprovizionare local mai puternic.

Se pare că Samsung și Hyundai vor coopera pentru dezvoltarea semiconductoarelor de ultimă generație, a cipurilor de gestionare a bateriei, a senzorilor de imagine și procesoare pentru sistemele de infotainment auto.

Un plan cu efecte pe termen lung

Vestea proastă este că, în ciuda optimismului insuflat de autorități, dezvoltarea facilităților pentru fabricarea produselor semiconductoare de înaltă performanță este un process de durată.

Un alt aspect care ar putea tăia din elanul celor doi parteneri este faptul că piața semiconductorilor auto nu este la fel de profitabilă ca segmentul dedicat industriei smartphone, în cel mai fericit caz, eforturile depuse urmând să aibă beneficii pe termen lung prin consolidarea unui cerc fidel de clienți.

Astfel, scopul pare să fie stabilirea unei prezențe mai puternice în lanțul local de aprovizionare cu semiconductori auto, în pregătire pentru nișa tot mai populară a vehiculelor electrice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult