Sistemul de securitate auto Viper SmarStart demonstrat în România

07.12.2011
Sistemul de securitate auto Viper SmarStart demonstrat în România

Sistemul de securitate auto Viper SmartStart nu este o noutate. El a fost introdus de producătorul american cu ceva timp în urmă, ajungând anul trecut şi în România. Astăzi am avut posibilitatea să vedem o demonstraţie a sa şi să aflam noile facilităţi pe care le oferă. Pe scurt, Viper SmartStart permite unui smartphone să comunice cu una sau mai multe maşini ale proprietarului, dotate cu sisteme de securitate auto Viper. Aţi aflat astfel de ce aveţi nevoie pentru a putea porni motorul sau deschide uşile maşinii cu telefonul mobil: alarmă auto Viper cu pornirea motorului, sistemul Viper SmartStart şi smartphone compatibil.

Aplicaţia Viper SmartStart a fost iniţial disponibilă doar pentru iPhone şi câteva modele BlackBerry. Acum sunt suportate şi telefoanele mobile cu sistem de operare Android 1.6 sau mai nou. Conexiunea între smartphone şi maşină se face prin intermediului Internetului. Dispozitivul mobil poate folosit conexiunea 3G, GPRS sau WiFi şi comunică cu serverele Viper. Acestea trimit comenzile către modulul SmartStart din maşină tot prin conexiune mobilă de date. Asta înseamnă că raza de acţiune a telecomenzii virtuale de pe telefonul mobil este limitată doar de raza de acoperire a reţelelor de telefonie mobilă dintr-o ţară. De asemenea, ţinând cont de tarifele de roaming, utilizatorul poate porni motorul sau primi informaţii despre maşina sa chiar şi când este în altă ţară.

Viper SmarStart - comunicarea smartphone-maşină

Ni s-a oferit un exemplu în acest sens. Sistemul SmartStart poate detecta când bateria maşinii are probleme şi informează proprietarul prin mesaje push, SMS sau e-mail. Acesta poate comanda pornirea motorului pentru a încărca bateria şi a preveni o eventuală problemă la o pornire mai târziu.

Vi s-a întâmplat vreodată să uitaţi unde aţi parcat maşina? Este ruşinos, dar este o realitate. Sistemul SmartStart vă poate ajuta s-o găsiţi folosind hărţile Google Maps. Din păcate, localizarea nu va funcţiona într-o parcare subterană sau acoperită, deoarece se bazează pe coordonatele GPS transmise de modulul SmartStart.

Viper SmarStart - facilităţile oferite

Butoanele principale ale aplicaţiei SmartStart de pe telefonul mobil permit pornirea şi oprirea motorului, încuierea şi descuierea uşilor, armarea şi dezarmarea sistemului de securitate, precum şi deschiderea portbagajului. Aşa cum veţi putea observa în scurta prezentare video a sistemului, între apăsarea butonului virtual şi executarea efectivă a comenzii trec mai multe secunde.

Aplicaţia SmartStart include multe funcţionalităţi de urmărire a autovehiculului. Datele preluate de la modulul GPS pot fi prelucrate în funcţie de nevoile utilizatorului. Astfel, alarma Viper cu care este dotat autovehiculul poate fi activată dacă el iese dintr-o anumită zonă stabilită de utilizator (Smartfence). Atunci când maşina este împrumutată cuiva, regimul de viteză poate monitorizat, iar proprietarul este anunţat când este depăşită o limită prestabilită.

Viper SmarStart - stabilirea unei zone

Pentru a evita problemele implicate de furtul telefonului, accesarea aplicaţiei Viper SmartStart poate fi parolată. Trimiterea comenzilor către maşină este confirmată prin mesaje pe ecranul smartphone-ului.

Cât te costă să porneşti maşina cu ajutorul telefonului mobil? Pachetul SmartStart DSM250I costă aproximativ 400 $. El include modul GPS şi cartelă SIM, fiind necesar un abonament de date plătit producătorului sistemului. Primul an de utilizare al sistemului Viper SmartStart este gratuit. Ulterior, preţul abonamentului este de 10 $/lună. Conexiunea dintre modulul SmartStart din maşină şi serverele companiei Directed Electronic, producătorului sistemelor Viper, se face prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă. Ea poate fi comparată cu cea utilizată de ebook reader-ul Amazon Kindle.

SmarStart DSM250I

Sistemele de securitate auto Viper compatibile cu SmartStart au preţuri ce încep de la 650 lei şi pot ajunge la 1.850 lei. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul Directed.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News