Subaru integrează recunoaştere facială la bordul noului său Forester

09.04.2018
Subaru integrează recunoaştere facială la bordul noului său Forester

Câţiva producători de maşini abia au început să adopte tehnologii precum senzori de amprentă capacitivi, însă Subaru deja integrează un sistem de recunoaştere facială în noile Forester, care oferă câteva funcţii de securitate, cât şi opţiuni de confort. Această tehnologie este numită DriverFocus şi este disponibilă doar pe varianta de top, care beneficiază şi de EyeSight, un soi de pilot automat, mult mai limitat faţă de ceea ce oferă Tesla.

Subaru prezintă DriverFocus drept un sistem de monitorizare care foloseşte recunoaşterea facială pentru a detecta dacă şoferul este atent sau obosit atunci când este la volan. Astfel, poate să îl atenţioneze atunci când un pericol este iminent, în itmp ce sistemul EyeSight asigură siguranţa prin evitarea coliziunilor, asistenţă la păstrarea bandei de mers şi avertizare pentru momentele în care maşina iese de pe traseul stabilit.

DriverFocus permite însă şi nişte funcţii de confort, precum recunoaşterea unui număr maxim de cinci şoferi, fiecare putând înregistra propriile setări pentru poziţia scaunului, temperatura optimă a sistemului de climă şi setări proprietare pentru sistemul infotainment. Astfel de setări sunt prezente de mult pe diverse modele de maşini, însă necesitau selectarea profilului manual. Totul este realizat automat în noul Subaru Forester.

Desigur, alte companii folosesc alte tehnologii pentru a asigura siguranţa în timpul mersului, soluţii mai puţin avansate fiind bazate pe urmărirea ochilor şoferilor în timpul condusului. Subaru este însă prima companie care integrează recunoaştere facială şi cu siguranţă nu va fi ultima.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult