Synaptics prezintă viitorul automobilelor: senzori de amprentă şi geamuri inteligente

10.11.2015

Synaptics a dezvăluit noile sale tehnologii pentru industria auto, pe care speră să le integreze în maşinile din viitorul apropiat. Este vorba de utilizarea unor senzori şi suprafeţe tactile pe care le-am văzut în ultimii ani în dispozitivele inteligente, care ar putea îmbunătăţi semnificativ experienţa de condus şi confortul din interiorul maşinii. Toate acestea au fost ilustrate într-un clip de promovare lansat de Synaptics.

Tehnologiile propuse sunt senzori biometrici în mânerele uşii şi în butoanele de start, cheia devenind astfel irelevantă. Poţi descuia uşa printr-o simplă atingere a mânerului şi poţi porni motorul apăsând cu degetul înregistrat pentru autentificare. Mai mult, toate setările maşinii, precum poziţia scaunului, a volanului şi a oglinzilor pot fi potrivite automat, în funcţie de utilizatorul maşinii, în cazul în care sunt mai mulţi şoferi care o conduc.

Compania are în dezvoltare şi alte tehnologii precum senzori de mişcare, care să asigure o utilizare mai uşoară a diverselor comenzi ale maşinii folosind gesturi, butoane şi display-uri tactile cu senzori de presiune, suprafeţe transparente din sticlă cu posibilitatea de întunecare şi afişare de informaţii şi multe altele. Aceste concepte de la Synaptics pot fi puse în aplicare în zilele noastre, compania susţinând că acestea nu vor pune în pericol viaţa pasagerilor. Rămâne însă o decizie a producătorilor de maşini, dacă doresc sau nu să integreze aceste tehnologii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult