Tesla a upgradat în secret Model 3 și Model Y 2021 cu autonomie mai bună

16.10.2020
Tesla a upgradat în secret Model 3 și Model Y 2021 cu autonomie mai bună

Strategia Tesla este una foarte neconvențională pe piața de mașini. În timp ce producătorii tradiționali fac modificări importante o dată la 2-3 ani, cu ocazia unui facelift, mașinile companiei americane se schimbă constant, chiar fără ca noutățile să fie anunțate sau observate ușor. De exemplu, variantele 2021 de Telsa Model 3 și Model Y tocmai au intrat la comandă, însă dacă nu te-ai uita atent pe lista de dotări sau pe specificații, ai putea să juri că nu este nicio diferență. Totuși, ambele mașini au primit îmbunătățiri semnificative la capitolul autonomie, accelerație și chiar unele finisaje interioare.

Cele mai mari upgrade-uri oferite de Tesla sunt la capitolul autonomie

Cei care comandă o mașină Tesla Model 3 astăzi va primi față de cel care a comandat-o ieri o serie de îmbunătățiri mici, care în total rezultă într-o mașină semnificativ îmbunătățită. Modelul Standard Range, care oferea 250 de mile autonomie (400 km) oferă acum 263 mile (423 km). Modelul Performance oferă acum 315 mile de autonomie (506 km), cu 16 mai multe decât în trecut, în timp ce modelul Long Range, cel cu cea mai mare baterie, vine cu autonomie de 353 mile (568 km), cu 30 de mile în plus decât modelul 2020.

Aceste îmbunătățiri vin fără ca bateriile să crească în dimensiuni. Este vorba despre un nou pachet de eficiență, instalat doar pe aceste modele noi. Tot acest pachet de eficiență nou crește accelerația acestor mașini. Model 3 Performance poate atinge 100 km/h în doar 3,1 secunde, față de 3,2 pe modelul anterior.

Alte modificări sunt jante de 18 și 19” cu design puțin schimbat, cât și o versiune nouă de jante pe 20” numite Uberturbine. Volanul poate fi livrat acum cu o textură metalică, în timp ce portbagajul este acum automat, cu motorașe care îl deschid și închid. Geamurile sunt de asemenea noi, fiind realizate acum din două straturi de sticlă, iar oglinzile pot să se închidă la culoare automat pentru a evita faza lungă din spate.

Model Y a primit mai puține îmbunătățiri

Tesla Model Y a primit de asemenea câteva upgrade-uri, dar doar la capitolul autonomie. În timp cee varianta Long Range Dual Motor oferă acum autonomie de 325 mile (523 km), față de 316 în trecut, iar modelul Performance primește un upgrade de la 291 la 303 mile (487 km), modificările de finisaje și opțiuni de jante nu se transferă si pe acestea. Este o decizie ciudată, având în vedere că diferențele între cele două mașini nu sunt foarte mari, multe dintre componente fiind comune.

sursa: Elektrek

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult