Tesla ar putea Cybertruck anul viitor. Funcția Full Self-Driving de 12.000 de dolari considerată „ridicol de ieftină” de Elon Musk

21.07.2022
Tesla ar putea Cybertruck anul viitor. Funcția Full Self-Driving de 12.000 de dolari considerată „ridicol de ieftină” de Elon Musk

Cybertruck avea șansa să fie prima camionetă electrică de pe piață, fiind anunțată încă din 2019, însă între timp companii cu renume, precum Ford, cât și start-up-uri precum Rivian au reușit să aducă alternative pe piață înaintea Tesla. Prioritățile Tesla din ultimii ani au fost noile fabrici din China, Germania și Texas, însă Elon Musk spune că o lansare oficială pentru modelul pick-ul ar putea avea loc chiar anul viitor. Tot Musk spune și că Full Self-Driving, funcția de condus autonom care încă nu a fost lansată, este momentan „ridicol de ieftină”.

Cybertruck întârzie până în 2023

Cei care au plasat o pre-comandă pentru Cybertruck în urmă cu mai bine de trei ani, ar putea să își primească camioneta argintie cu forme ascuțite abia vara viitoare, conform declarațiilor recente al elui Elon Musk, cu ocazia declarațiilor financiare ale companiei pentru trimestrul 2 din 2022:

„Ne așteptăm să avem în producție Cybertruck la jumătatea anului viitor. Suntem foarte entuziasmați pentru acest produs. S-ar putea să fie, de fapt, cel mai bun produs al nostru de până acum”, a declarat CEO-ul Tesla.

Musk spune însă că producția Cybertruck va fi foarte eficientă si simplă, întrucât vor fi aplicate lecții învățate de-a lungul producției celorlalte mașini electrice ale companiei:

„Vom aduce un nivel nou de simplicitate și îmbunătățiri în producția Cybertruck și ale produselor din viitor pe care încă nu suntem pregătiți să le dezvăluim chiar acum, dar care cred că vor fi foarte interesante să le dezvăluim în viitor”, a continuat Musk.

Full Self-Driving va fi scumpit și mai mult

Funcția de condus autonom, Full Self-Driving, este vândută pe mașini Tesla de foarte mulți ani, iar aceasta a pornit inițial de la un preț scăzut, care a tot crescut în ultimii ani. Recent, aceasta a ajuns să fie o opțiune de 12.000 de dolari, care însă nu adaugă nicio componentă hardware pe mașinile Tesla. Practic, clienții cumpără accesul la acest software, pentru când funcția va fi disponibilă în mod oficial. Abia de câteva luni, Full Self-Driving este în teste „beta” pe mașinile câtorva utilizatori din SUA, însă rezultatele nu par a fi tocmai impresionante, sistemul fiind în continuare incomplet, problematic în anumite situații și incapabil să opereze 100% fără implicarea șoferilor.

În prezent, funcția FSD este disponibilă pe 100.000 de mașini în beta, iar recent a fost actualizată la versiunea 10.13, care abia acum poate să realizeze viraje la stânga corect, poate detecta animale și poate ajusta viteza la limitele drumului. Musk consideră însă că Full Self-Driving este de fapt produsul cel mai important pentru Tesla.

Acesta spune că funcția de condus autonom ar putea însemna succesul adevărat al Tesla și că la 12.000 de dolari, această capabilitate este „ridicol de ieftină”. Acesta a sugerat că urmează o nouă scumpire, însă nu a menționat cât va costa noul pachet de condus autonom. În prezent, poți cumpăra opțiunea la prima configurare a mașinii, sau o poți achiziționa mai târziu, însă Tesla a început să ofere și opțiunea de abonament lunar, la 199 de dolari pe lună. Nu este clar dacă și prețul abonamentului va crește.

Musk spune că funcția de condus autonom va fi „rezolvată” până la sfârșitul anului și că prețul va crește înainte ca beta-ul să fie extins.

sursa: TechCrunch, 2

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult