Cum va arăta noua Tesla Cybertruck după ce va ajunge pe mâinile poliției

29.05.2020
Cum va arăta noua Tesla Cybertruck după ce va ajunge pe mâinile poliției

Nu este vorba de polița din Dubai. Tesla Cybertruck, camioneta electrică imaginată de Elon Musk, va patrula pe străzile unui mare oraș din Statele Unite, devenind una dintre cele mai amenințătoare mașini de poliție din câte au intrat vreodată în serviciul public.

Exceptând vehiculele pentru uz militar și mașini blidate adresate forțelor de intervenție, probabil că niciun alt vehicul comercial nemodificat nu poate concura noul Cybertruck din punct de vedere al protecției oferită pasagerilor la „agresiuni externe”.

În loc de tablă subțire modelată la presă și vopsită pentru efect estetic, Tesla Cybertruck vine placat cu panouri ultra-rezistente din oțel inoxidabil, sudate pe contur și fixate pe un șasiu interior cu rol de rigidizare.

Potrivit demonstrației oferită la scenă deschisă, Cybertruck poate fi lovit cu forța unui baros fără a suferi măcar o îndoitură, iar suprafețele vitrate ar trebui să oprească orice obiect aruncat spre mașina de poliție.

Comandat de primarul din Oklahoma city, primul Cybertruck a ajuns deja în curtea secției locale de poliție, după ce Tesla a anunțat selectarea acestei regiuni pentru construirea unei noi fabrici „Gigafactory” dedicată exclusiv producerii de mașini cu propulsie eletrică.

Având în vedere designul inspirat parcă din filmele SF pe teme post-apocaliptice, nu e nevoie de prea multă imaginație pentru convertirea Tesla Cybertruck la rolul unei mașini de poliție.

Desigur, primul pas este vopsirea tablei finisată prin sablare într-o nuanță specifică mașinior de poliție. În mod convenabil, panourile ușilor oferă o suprafață amplă pentru aplicarea inscripțiilor de poliție, rezultatul final potrivindu-se perfect cu stilul brutal-minimalist al Cybertruck.

Deși, privind alegerea de design am fi tentați să credem contrariul, Cybertruck nu duce lipsă de cumpărători, Tesla având deja o listă lungă de precomenzi rămase în așteptare. Probabil că modelul Cybertruck va fi produs alături de noul SUV Tesla Model Y de Gigafactory-ul programat să fie construit în partea centrală a Statelor Unite. Dacă nu apar alte întârzieri induse de pandemia COVID-19, cea mai puternică versiune Tesla Cybertruck va intra în producție de serie începând cu anul 2021, urmând ca versiuni mai puțin costisitoare să fie disponibile începând cu anul 2022.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News