Tesla începe să accepte comenzi pentru Semi, primul său camion electric

19.05.2022
Tesla începe să accepte comenzi pentru Semi, primul său camion electric
Foto: Profimedia Images

Tesla a anunțat în urmă cu cinci ani primul său camion electric, modelul Semi. Acesta ar fi trebuit să fie deja lansat pe piață, însă în ultimii câțiva ani, compania a tot amânat modele noi de mașini pe care le-a anunțat anterior. Semi, Cybertruck și noul Roadster și-au depășit deja cu mai mulți ani termenele de livrare, însă cei care sperau să cumpere un camion electric au acum opțiunea de a plasa măcar o precomandă, chiar dacă nu există o dată clară de lansare.

Tesla Semi ar putea fi livrat cândva în 2023

Site-ul Tesla din SUA permite acum plasarea unei comenzi pentru camionul Semi, însă fiecare comandă necesită un avans considerabil. Dacă în cazul Cybertruck, clienții puteau plăti doar 100 de dolari pentru a-și rezerva un loc la rând pentru livrarea unei camionete electrice, în cazul camioanelor, care sunt vehicule semnificativ mai scumpe, această sumă este considerabil mai mare. Fiecare comandă trebuie însoțită de plata a 20.000 de dolari cu cardul sau 15.000 de dolari prin transfer bancar.

Tesla spune în continuare că se așteaptă să livreze primele camioane Semi în anul 2023, însă nu știm dacă în prima sau a doua jumătate a anului. De asemenea, primele livrări nu vor fi către clienții finali, ci către companii care au plasat comenzi mari, precum lanțul de supermarket-uri Walmart, sau compania de băuturi carbogazoase PepsiCo.

Semi de la Tesla promite o autonomie de 800 de kilometri la o încărcare completă. Acestea vor putea fi alimentate de la noi încărcătoare numite Megachargers, care pot încărca mai rapid decât actualele Superchargers pentru mașinile tesla obișnuite. Performanța așteptată pentru Tesla Semi este de 0-100 km/h în 20 de secunde cu o încărcătură de 36 de tone. Prețul de pornire nu a fost încă anunțat public, însă este estimat undeva pe la 150.000 de dolari americani. Având în vedere că un Tesla Model X Plaid, cel mai scump model al companiei, pornește de la 129.840 dolari, un camion electric de 150.000 de dolari nu mai pare atât de scump.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult