Tesla Model 3 și Model Y renunță la senzorii cu ultrasunete. Vor folosi exclusiv camere pentru funcții de siguranță

05.10.2022
Tesla Model 3 și Model Y renunță la senzorii cu ultrasunete. Vor folosi exclusiv camere pentru funcții de siguranță

Mașinile Tesla au fost printre primele care au adus în discuție posibilitatea de condus autonom bazat pe senzori avansați, iar acum par să fie primele care renunță la acei senzori avansați în favoarea simplelor camere video. Elon Musk a declarat în trecut că soluția companiei sale pentru condus autonom va fi complet bazată pe camere video, fără senzori laser sau cu ultrasunete, iar acum și ultimul astfel de senzor va dispărea de pe Model 3 și Model Y. Camerele vor prelua astfel și alte funcții de securitate și asistență la condus.

Mașinile Tesla vor avea sisteme de siguranță bazate exclusiv pe camere video

Mașinile Model 3 și Model Y care vor ieși din fabricile Tesla începând de luna aceasta, pentru comercializare în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Taiwan vor renunța la cei 12 senzori cu ultrasunete pe care îi includeau până acum. Aceștia erau în general poziționați pe partea din față a mașinii, pentru a detecta eventuale pericole și activa în consecință sistemele de siguranță ale mașinii.

În general, senzorii cu ultrasunete sunt folosiți pentru a detecta distanța până la mașina din față, pentru a evita o coliziune în cruise control, sau pentru a detecta pietoni și alte obstacole din trafic. Chiar și senzorii de parcare sunt tot senzori cu ultrasunete, care pot detecta distanța față de obiectele foarte apropiate.

Toate aceste funcții vor fi acum preluate de camerele video, care sunt amplasate de jur-împrejurul mașinilor Tesla. Acestea sunt folosite acum la capabilități de bază pentru mașini, dar și la sistemul de condus autonom Full Self-Driving și la funcțiile de condus asistat Autopilot.

Această mișcare din partea Tesla este împotriva curentului din piață. Producătorii de mașini încep să adauge cât mai mulți senzori pentru a asista la funcțiile de siguranță și capabilități automatizate ale mașinilor, în timp ce Tesla scoate aceste componente avansate pe care le avea deja.

Model S și Model X, modelele premium din oferta Tesla, vor renunța la acești senzori începând cu 2023.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult