Tesla nu va mai oferi internet gratuit în maşină pentru clienţii noi

25.06.2018
Tesla nu va mai oferi internet gratuit în maşină pentru clienţii noi

Tesla a anunţat de mai multă vreme că în 2018 va începe să taxeze accesul la internet în maşinile sale, însă abia acum a confirmat şi data la care clienţii vor începe să plătească. Din fericire pentru cei care au comandat deja o Tesla înainte de data limită, accesul la internet rămâne gratuit. Acest lucru nu înseamnă că funcţiile vitale ale maşinii care sunt dependente de internet vor fi dezactivate, ba dimpotrivă, acestea vor funcţiona în continuare, chiar şi fără pachetul de date.

Maşinile Tesla Model 3 care vor fi comandate începând cu data de 1 iulie 2018 vor primi acces doar la pachetul „Standard Conectivity”, care asigură navigaţie cu informaţii din trafic, actualizări de software pentru maşină care asigură siguranţa la volan şi acces la funcţionalitatea Supercharger, care prezintă în timp real stadiul de încărcare al maşinii prin internet. Ce nu va mai fi posibil este utilizarea modului de navigaţie cu imagini din satelit, detalii amănunţite despre trafic, browserul web, streaming-ul de muzică şi alte actualizări de software, mai puţin importante.

Pentru a avea acces la pachetul Premium Connectivity, clienţii Tesla care cumpără Model 3 vor trebui să plătească 100 de dolari pe an. Cei care aleg şi pachetul Premium Interior primesc un an de internet gratuit în maşină. Desigur, clienţii care aleg Model S sau Model X se bucură în continuare de internet gratuit şi nelimitat.

Aceasta nu este prima dată când Tesla anulează anumite beneficii pentru clienţii noi, în trecut anunţând taxarea încărcărilor în reţeaua Supercharger pentru cei care cumpără maşini noi. Pentru cei îngrijoraţi de lipsa actualizărilor sau a funcţiilor, Tesla Model 3 a primit de curând posibilitatea de conectare la reţele Wi-Fi, deci tot ce este inclus în pachetul Premium Connectivity va putea fi realizat şi prin intermediul unui hotspot de pe un smartphone sau un router portabil.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video