Tesla, obligată să cheme în service 360.000 de mașini Tesla pentru probleme cu sistemul Full Self-Driving

17.02.2023
Tesla, obligată să cheme în service 360.000 de mașini Tesla pentru probleme cu sistemul Full Self-Driving

În urma investigației NHTSA, autoritatea care administrează siguranța în trafic în SUA, Tesla va trebui să notifice clienții a peste 300.000 de mașini că acestea au probleme cu sistemul Full Self-Driving și că vor trebui să facă un update de software pentru a le rezolva. Spre diferență de alte brand-uri, care necesită vizite obligatorii la service pentru actualizări de software, Tesla poate să ofere aceste pachete în regim OTA, la fel cum fac producătorii de smartphone-uri cu actualizările de securitate sau de sistem.

Autoritățile SUA obligă Tesla să repare sistemul de condus autonom

Conform NHTSA, 362.658 de vehicule Tesla livrate în SUA au fost depistate cu probleme la nivel software atunci când sistemul de condus autonom, Full Self-Driving, este activat. În anumite scenarii specifice de trafic, mașinile pot încălca legislația în vigoare și pot pune în pericol pasagerii sau alți participanți la trafic. Aceste acțiuni sunt destul de bruște, iar șoferii nu pot acționa la timp pentru a prelua controlul mașinilor.

Toate cele patru modele Tesla pe care compania le vinde sunt afectate. NHTSA menționează Model 3 în toate variantele: 2017-2023, Model S și X în variantele din 2016 până în 2023, și Model Y din 2020 în 2023.

Tesla are termen până pe 15 aprilie să notifice clienții care dețin mașinile afectate de această „chemare în service” prin poștă, iar reprezentanțele fizice unde mașinile sunt vândute în prezent vor notifica clienții de această problemă. Update-ul de software este așteptat pe toate mașinile afectate în următoarele câteva săptămâni.

Capabilitatea Full Self-Driving a fost „învinuită” în mai multe accidente care s-au produs în ultimele luni. Câteva dintre acestea au fost soldate cu vătămări sau chiar decese. Elon Musk, CEO-ul Tesla, susține în continuare că în ciuda erorilor, mașinile autonome sunt mai competente decât șoferii umani și pe termen lung vor salva mai multe vieți, în ciuda accidentelor.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult