Tesla recunoaște probleme la nivelul centurilor de siguranță. Va rezolva cu un update software

04.02.2022
Tesla recunoaște probleme la nivelul centurilor de siguranță. Va rezolva cu un update software

Mașinile Tesla sunt printre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic, dar tehnologia avansată pare să fie și motivul pentru care acestea se tot lovesc de tot felul de probleme. Cel mai recent, compania a anunțat că a descoperit o problemă care afectează aproape un milion de vehicule, legat de sistemul de centuri de siguranță, al cărui sunet de avertizare poate fi dezactivat. Tesla spune că va oferi un update de software pentru rezolvarea problemei.

Tesla poate rezolva astfel de probleme printr-un simplu update de software

817.143 mașini Tesla Model 3 și Y din generația 2021, cât și variantele mai noi de Model S și X sunt afectate de o nouă problemă la nivel software. Se pare că sunetul de avertizare pentru conectarea centurii de siguranță poate fi anulat și nu se mai întoarce dacă ușa șoferului este deschisă și închisă înainte de conectarea centurii. Deschiderea ușii anulează sunetul permanent, până la următoarea pornire a mașinii.

Această problemă este una care poate pune în pericol pasagerii din mașină, și va fi rezolvată rapid, spun reprezentanții Tesla. De altfel, update-ul software va fi oferit prin internet, direct la bordul mașinilor, cândva în luna februarie, deci nici nu va dura mult până când această problemă va fi rezolvată. Problema a fost descoperită pe 6 ianuarie, de către clienți din Coreea de Sud, iar pe 25 ianuarie, Tesla a decis că este o problemă destul de gravă pentru a anunța clienții, în urma investigației proprii.

Aceasta este doar încă o problemă software după un șir lung de probleme întâmpinate de clienți de-a lungul anilor. De altfel, uneori update-urile de software care corectează astfel de scăpări sunt la ordinea zilei pentru Tesla. De curând, compania a fost obligată de autoritățile americane să actualizeze software-ul Full Self-Driving pentru a opri înainte de intersecțiile care necesită oprire pentru că punea în pericol siguranța în trafic.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult