Tesla cheamă în service toate camioanele electrice Semi vândute până acum pentru probleme la frâne

02.04.2023
Tesla cheamă în service toate camioanele electrice Semi vândute până acum pentru probleme la frâne
Foto: Profimedia Images

Mașinile Tesla sunt unele dintre cele mai „chemate în service” de către producător, cu probleme la diverse sisteme sau chiar probleme hardware grave, precum detașarea volanului în mers. Se pare însă că nici mult așteptatele camioane Tesla Semi nu se bucură de o soartă foarte diferită, întrucât la trei luni de la lansare compania cheamă în service camioanele pentru o problemă la frâna de mână. Se pare că mașinile pot să se deplaseze de pe loc, chiar și cu frâna activată.

Camioanele Tesla Semi „o iau la vale” cu frâna de mână trasă

Această problemă a fost semnalată la sfârșitul lunii februarie, iar în luna care a trecut, Tesla a făcut investigațiile necesare și a decis să cheme în service 35 de camioane Tesla Semi care ar putea avea aceste probleme. De altfel, acesta ar putea fi numărul de Semi vândute în total în această perioadă, întrucât doar Pepsico ar fi început să primească primele livrări din luna decembrie.

Tesla va plăti pentru înlocuirea valvei de parcare a acestor camioane, iar în perioada de când au fost realizate primele livrări nu au fost raportate accidente din cauza problemei hardware. Având în vedere că vorbim despre mașini de 15 tone care pot căra alte 36 de tone de marfă, o frână de mână pe care să te poți baza este un element crucial. Chiar și un accident care nu implică punerea în pericol a vieților omenești ar putea aduce daune extrem de mari.

Întrucât chemarea în service a fost făcută pe data de 24 martie, Tesla are termen legal până pe 23 mai să notifice clienții despre problemă și să stabilească vizitele în service pentru reparații. De data aceasta, autoritatea americană a drumurilor, NHTSA, nu a fost nevoită să oblige compania să realizeze această chemare în service, întrucât Tesla a făcut acest lucru voluntar, pe baza anchetelor interne, recunoscând astfel problema.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult