Tesla va lansa un „facelift” pentru Model 3 în 2023

29.11.2022
Tesla va lansa un

Tesla Model 3 a suferit foarte puține modificări la nivel estetic de la debutul său din 2017. De fapt, mașina este în mare parte identică la exterior, multe schimbări de-a lungul celor 5 ani fiind făcute doar la interior și la capitolul echipări opționale sau standard. Se pare însă că Tesla pregătește în sfârșit un model nou de Model 3, care ar putea intra în producție anul viitor.

Tesla Model 3 va primi un „refresh” la exterior și interior

Conform Reuters, Tesla se pregătește să introducă în producția fabricii sale din Shanghai noul Tesla Model 3. Acesta ar veni cu prima schimbare reală de design la exterior. Modelul are numele de cod „Highland” și ar putea reprezenta o reducere de costuri în producție pentru companie. Acest lucru nu înseamnă obligatoriu că mașina ar ajunge la clienți la un preț mai mic, ci doar că Tesla ar putea crește profiturile per unitate.

Se pare că există un plan pentru a simplifica și mai mult construcția interiorului, acesta fiind realizat din mai puține componente. La exterior, schimbările nu vor fi drastice, însă vor fi de ajuns pentru a recunoaște modelul mai nou. Sunt așteptate și îmbunătățiri la nivelul motoarelor electrice, în special la capitolul performanță, însă ar putea fi vorba și despre creșterea eficienței în consum, nu obligatoriu integrarea unor motoare semnificativ mai puternice.

Producția noului Tesla Model 3 este programată să înceapă în cel de-al treilea trimestru din 2023, în Shanghai Gigafactory. Cândva după fabrica din China, și fabrica din Freemont, California ar putea începe producția. Nu este clar dacă Tesla va reuși însă să producă noul model în afara Chinei în cursul anului 2023. De altfel, planurile Tesla nu sunt niciodată bătute în cuie, compania lui Elon Musk obișnuind să întârzie noile modele de mașini. De exemplu, Tesla Cybertruck, anunțată oficial în 2019, nu a fost încă lansată în mod oficial.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult