Tractoriştii au de ce să se teamă: acest tractor robot i-ar putea lăsa şomeri [VIDEO]

02.09.2016
Roboţii vor înlocui oamenii în multe industrii şi domenii, iar agricultura nu va face, cu siguranţă, excepţie. Producătorul de echipamente agricole Case IH, parte a CNH Industrial, a prezentat un tractor robot care nici măcar nu are cabină pentru şofer. 
 
Numit simplu Autonomous Tractor Concept, tractorul a fost prezentat la Farm Progress Show în Boone, Iowa. Este impresionant faptul că vehiculul poate fi programat să îndeplinească sarcini folosind doar o tabletă cu o aplicaţie dedicată. 

Tractorul foloseşte sisteme radar, camere, senzori şi conectivitatea GPS pentru a se deplasa şi evita obstacolele sau vehiculele cu şofer. ATC poate însămânţa solul şi recolta cereale, printre altele. 

 
Tractorul are un motor de 419 CP, poate opera noaptea şi atinge o viteză maximă de 50 Km/h.
 
Fiind un concept deocamdată, Case IH nu a avansat un preţ pentru vehicul. Mai mult, la fel ca şi automobilele autonome, vehiculele de acest fel au nevoie de autorizaţie pentru a opera, iar legislaţia diferă de la stat la stat. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult