Uber creşte tarifele pentru transportul în afara oraşelor din România

09.02.2017
Uber creşte tarifele pentru transportul în afara oraşelor din România
Uber a introdus o serie de taxe suplimentare pe care utilizatorii le vor plăti atunci când părăsesc oraşul din care pornesc cursa, cât şi taxe în plus pentru cursele care pornesc de la aeroport. În anumite oraşe au fost modificate chiar şi tarifele minime pentru curse, iar fiecare oraş şi zona metropolitana din jurul său au fost împărţite pe zone, pentru a fi mai clar unde se aplică tariful ridicat.

Imaginea de mai jos descrie împărţirea zonei metropolitane Bucureşti în patru secţiuni distincte. Zona 1 este oraşul Bucureşti, în timp ce fiecare zona de la 2 la 4 include localităţi din judeţul Ilfov. Atunci când un utilizator din Bucureşti va părăsi Zona 1 pentru a ajunge undeva în Zonele 2 şi 3, va fi adăugată o taxă de 10 lei la costul total al cursei calculată prin adunarea tarifului minim cu distanţa şi durata cursei.

Cursele care încep în Zona 2 şi se termină în Zona 4 vor fi de asemenea taxate cu 10 lei. Pentru cei care pornesc în Zona 1 şi ajung în Zona 4, taxa va fi însă de 25 de lei, în timp ce cursele care pornesc din Zonele 3 sau 4, vor beneficia de tarif normal. Pentru cursele către aeroport nu vor fi impuse aceste taxe, în timp ce pentru cursele de la aeroportul Otopeni va fi percepută o taxă de parcare de 4 lei. Anularea unei comenzi de la aeroport după cinci minute este de 10 lei.

Şi oraşul Cluj-Napoca a fost împărţit în patru zone. Pentru curse între Zona 1 şi Zona 3 şi Zona 2 şi Zona 4 se precepe o taxă de 10 lei la fiecare cursă, în timp ce cursele între Zona 1 şi Zona 4 sunt taxate cu 20 de lei. Cursele care pornesc din Zonele 3 şi 4 nu sunt taxate în plus, iar transportul către Aeroportul Internaţional Avram Iancu nu atrage suprataxă. Pentru cursele care pornesc la aeroport se percepe o taxă de parcare de 1,5 lei şi o taxă de anulare de 7,5 lei pentru anularea comenzii după 5 minute. În schimb, costul minim pentru cursele în Cluj creşte de la 7 la 8,5 lei.

Braşovul a fost împărţit în două zone de către Uber, cu suprataxă de 10 lei între Zona 1 şi Zona 2. Cursele din Zona 2 către Zona 1 nu sunt taxate în plus, însă taxa fixă de 40 lei pentru uberX şi 50 lei pentru ubserSKI rămâne valabilă pentru transportul între Braşov şi Poiana Braşov, fără alte taxe în plus.

În cele din urmă, Timişoara, oraşul cel mai recent adăugat în oferta Uber este de asemenea împărţit în două zone. Tariful extra este de doar 5 lei între Zona 1 şi Zona 2, tarif extra aplicat şi la transportul către Aeroportul Internaţional Traian Vuia. Pentru cursele care pornesc de la aeroport se percepe o taxă de parcare de 2,5 lei şi o taxă de 8,5 lei pentru anularea comenzii.

Tarifele noi pentru serviciul Uber sunt valabile începând de astăzi, 9 februarie 2017.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult