Un bărbat este acuzat că a compromis softul mașinii fostei iubite pentru a o urmări

28.05.2020
Un bărbat este acuzat că a compromis softul mașinii fostei iubite pentru a o urmări

Un bărbat este acuzat că a instalat un program în softul mașinii fostei iubite, care i-a permis să urmărească unde se află vehiculul și chiar să îl pornească sau oprească de la distanță.

Bărtbatul de 38 de ani din Hobart este de profesie mecanic auto și a avut o relație de șase luni cu victima, transmite Business Insider Australia. El a ajutat-o pe femeie să cumpere un Land Rover pe când erau împreună. Fără ca victima să știe, mecanicul a instalat pe automobil software suplimentar.

După ce cei doi s-au despărțit, acuzatul a început să urmărească mișcările mașinii cu softul compromis. Mai mult, anchetatorii au descoperit că bărbatul a instalat o aplicație spyware pe telefonul femeii, pentru care a plătit un abonament lunar.

Femeia a descoperit accidental că este urmărită după ce și-a pierdut telefonul. Nu se știe exact cum s-a întâmplat acest lucru.

Acest comportament este cunoscut sub numele de „cyberstalking”. Acesta presupune utilizarea internetului sau a altor mijloace electronice pentru a urmări sau hărțui o persoană, un grup sau o organizație.

CITEȘTE ȘI:

Cum arată PC-ul construit de un român în interiorul unei jante de maşină. VIDEO

Citroen anunţă Ami, o maşină electrică de oraş pe care o poţi conduce fără permis şi o poţi închiria cu 20 euro pe lună

Dacia Spring este prima maşină electrică vândută de Renault sub brandul românesc

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video