Un proprietar de Tesla și-a aruncat în aer mașina cu dinamită. VIDEO

20.12.2021

Toumas Katainen, un proprietar de Tesla din Finlanda a decis să își arunce în aer mașina Model S cu dinamită după ce costurile de reparație la service s-au dovedit a fi foarte mari. Mașinile Tesla sunt cunoscute pentru tehnologia avansată, dar și pentru prețul ridicat atât la cumpărare, cât și în cazul reparațiilor în afara garanției. Întrucât era vorba despre un Model S din 2013 cu probleme la baterie, costurile de reparație s-ar fi ridicat la 20.000 de dolari. Totul a fost documentat pe canalul de YouTube, Pommijatkat, popular în Finlanda pentru experimente cu explozibil.

Mașina Tesla din clip avea probleme cu bateria

Conform clipului, Katainen a cumpărat mașina Tesla la mâna a doua și a mers 1.500 km cu ea fără probleme. Apoi au început să apară erori în sistemul de la bord și a trimis mașina la service pe platformă. În urma diagnosticului, service-ul a descoperit probleme cu bateria mașinii, iar costurile de reparație se ridică la 20.000 de euro, în cazul în care compania Tesla acceptă reparația și trimite piesele necesare, adică întregul ansamblu de baterii.

Katainen a decis însă că acest cost nu este justificat, și în loc să o repare sau să o ducă la casat, a decis să ofere mașina celor de la Pommijatkat sau „Bomb Dudes”, pentru a o arunca în aer cu 30 kg de dinamită. Filmarea, atașată mai sus este realizată din mai multe unghiuri și chiar cu o cameră de viteză înaltă. Explozia cu încetinitorul este probabil cea mai impresionantă, putând vedea fiecare mică bucată din mașină după explozie și chiar unda de șoc care este produsă.

Cei de la Pommijatkat chiar l-au lăsat pe proprietarul mașinii să apese pe buton, iar acesta părea foarte satisfăcut la final. După explozie, s-a încercat adunarea tuturor bucăților, dar nu au mai rămas foarte multe componente întregi din mașină.

Bateriile de Tesla vin cu garanție pentru 4 ani sau 50.000 de mile. Întrucât acest Model S era produs în 2013, garanția nu mai avea cum să acopere costul de înlocuire.

sursa: NDTV

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult