Un update software aduce funcții îmbunătățite de condus autonom pe mașinile Tesla

27.04.2020
Un update software aduce funcții îmbunătățite de condus autonom pe mașinile Tesla

Sistemul de condus asistat de pe mașinile Tesla, Autopilot, a primit un update foarte important zilele trecute. Înainte, acesta permitea condusul autonom pe autostradă și anumite străzi, necesitând însă atenția șoferului pentru a confirma anumite acțiuni, iar acum acesta poate oferi și navigație prin orașe, putând să recunoască semne de circulație și semafoare și să le respecte întocmai.

Cei care dețin mașini Tesla Model S, X 3 sau Y și au opțiunea Autopilot cumpărată și deblocată prin software, pot acum aplica update-ul 2020.12.6. Acesta îmbunătățește modul Autopilot pe mașinile din SUA momentan într-o versiune beta extinsă, această funcționalitate fiind deja disponibilă pentru o parte dintre utilizatori încă din luna martie.

Mașinile, conduse acum în mod Autopilot vor putea detecta luminile semafoarelor și vor putea continua drumul la lumina verde, vor încetini și opri la lumina galbenă și vor opri la lumina roșie. Dacă semaforul nu afișează lumini, mașina va continua drumul în funcție de semnele de circulație din respectiva intersecție. Desigur, toate aceste acțiuni sunt realizate cu ajutorul șoferului, acesta trebuind să confirme anumite acțiuni pe care sistemul dorește să le facă.

Aceste funcții vor ajunge în timp pe mașinile Tesla vândute în toată lumea, inclusiv funcțiile Autopilot pentru autostradă putând fi folosite chiar și în România deja. De asemenea, toți cei care conduc mașini Tesla în mod Autopilot ajută la îmbunătățirea sistemului, oferind automat date anonimizate către serverele Tesla referitoare la diverse porțiuni de drum.

(via Engadget)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult