Volkswagen a refuzat monitorizarea unei mașini furate cu tot cu copilul de pe banchetă, fără plata abonamentului Car-Net

09.03.2023
Volkswagen a refuzat monitorizarea unei mașini furate cu tot cu copilul de pe banchetă, fără plata abonamentului Car-Net

O situație halucinantă a avut loc luna trecută în SUA, când Volkswagen a refuzat să monitorizeze prin GPS o mașină VW Atlas care a fost furată a unui client, care avea la bord și copilul său de doi ani.  Doar după ce clientul a fost de acord să reactiveze serviciul online Car-Net, care costă 150 de dolari, compania a oferit locația mașinii. Se pare că perioada de testare a serviciului expirase, dar până când a fost reactivat, 30 de minute mai târziu, poliția deja a găsit mașina și a salvat copilul care a fost practic răpit de hoți. Acum, Volkswagen încearcă să își cere scuze cu o perioadă de test de câțiva ani pentru respectivul serviciu.

Chiar dacă aveau acces la date, reprezentanții VW au refuzat să urmărească mașina pe gratis

Atacatorii au coborât dintr-o mașină, în fața casei victimei, au lovit-o și iau furat mașina, fără să își dea seama că pe bancheta din spate se afla copilul de 2 ani.

Problema nu este însă că serviciul VW Car-Net este pe bani. Mulți producători de mașini oferă diverse servicii de navigație, servicii online sau conectivitate la internet contra-cost. De altfel, hardware-ul necesar pentru acestea este deja instalat. Problema a fost că reprezentanții VW nu au dorit să activeze serviciul nici măcar temporar într-o situație de criză, când viața unui copil era pusă în pericol.

Compania își cere scuze și oferă serviciul Car-Net gratuit pentru 5 ani

Compania își recunoaște însă greșeala și promite să procedeze mai bine în viitor.

„Familia a fost, din fericire, reunită, dar infracțiunea și eșuarea procesului nostru este cumplit pentru mine.”, a declarat Rachel Zaluzec, SVP al relațiilor cu clienții și marketing la VW. „Ca mamă și mătușă, îmi pot doar imagina durerea pe care acest incident l-a provocat. Cuvintele nu sunt de ajuns pentru a exprima cât de rău îmi pare pentru ceea ce a îndurat această familie.”

„Volkswagen trebuie și va face mai bine în viitor pentru toți cei care au încredere în brandul nostru și în reprezentanții forțelor de ordine care au rolul de a ne proteja. Pe lângă o investigație completă pentru a descoperi ce a mers greșit și acțiunile pe care le vom lua pentru a adresa acest eșec, vrem să ne luăm revanșa în viitor. Astăzi, stabilim un nou standard pentru liniștea clienților. De pe data de 1 iunie, vom face aceste servicii conectate de urgență ale mașinilor gratuite pentru cinci ani, drept un pas semnificativ pe care îl putem lua în dedicarea noastră față de clienți și familiilor lor.”, a declarat Zaluzec pentru Ars Technica.

Serviciul Car-Net oferă pe lângă monitorizare prin GPS și posibilitatea de a controla anumite aspecte ale mașinii, precum încuierea și descuierea ușilor, posibilitatea de a activa claxonul, luminile sau chiar și posibilitatea de a porni motorul de la distanță.

Important nu este ca serviciul să fie gratuit sau contra-cost în viitor, ci ca în situații de urgență, autoritățile să îl poată accesa pentru a evita posibile tragedii.

sursa: Ars Technica

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult