Volkswagen anunță ID.Buzz, microbuzul pentru hipioți moderni, cu motor electric

10.03.2022
Volkswagen anunță ID.Buzz, microbuzul pentru hipioți moderni, cu motor electric

ID.Buzz, microbuzul electric de la Volkswagen, a fost una dintre primele mașini de acest tip pe care compania germană a prezentat-o în urmă cu câțiva ani. Aceasta a fost prezentată inițial drept revenirea în atenția publicului a clasicelor modele din gama Transporter, dar pentru vremurile mai moderne. Abia anul acesta, VW confirmă că va aduce ID.Buzz pe piață, iar primele modele vor ajunge în showroom-uri spre finalul anului 2022.

ID.Buzz reinventează „dubița hipiotă” pentru secolul 21

Noul ID.Buzz este construit pe aceeași platformă electrică MEB precum și celelalte mașini de acest tip de la VW. Totuși, aceasta va fi cea mai mare de până acum, însă nu cea mai performantă sau cu cea mai mare baterie. Compania spune că va folosi un acumulator de 77 kWh, mai mic decât cel de 82 kWh de pe SUV-ul ID.4. Buzz va folosi un motor electric instalat pentru tracțiune spate, cu putere de 150 kW. De asemenea, încărcarea se va face la 170 kW, deci o încărcare completă la o stație rapidă ar putea dura câteva zeci de minute.

Interesant este însă faptul că VW spune că mașina va putea să ofere încărcare bilaterală, așa cum am văzut pe camionetele electrice americane în ultimele câteva luni. Astfel, vei putea alimenta casa direct de la mașină, în cazul unei pene de curent.

Vor exista cel puțin două variante de ID.Buzz. Una pentru transport de persoane și una pentru transport de bunuri, numită ID.Buzz Cargo. Cea pentru persoane va avea spațiu de 1,21 metri cubi și loc pentru 5 pasageri, plus un portbagaj generos și posibilitatea de a căra lucruri și pe plafon. În cazul modelului Cargo, mașina va putea căra până la 600 kg de încărcătură în cabină și încă 100 pe plafon. Există planuri pentru a oferi varianta de pasageri atât cu scaune individuale în față, cât și cu o banchetă.

Americanii vor primi o ediție mai mare a mașinii

VW spune că o versiune pentru SUA va fi mai lungă, cu un design diferit și va beneficia de trei rânduri de scaune la interior. De asemenea, va exista și o variantă specială „California” de tip „camper van” pentru drumeții. Vor exista și opțiuni pentru uși normale sau uși glisante, sau posibilitatea de a pune în spate ușă rabatabilă.

Fiind o mașină electrică, Volkswagen spune că noul microbuz ID.Buzz va fi foarte bine conectat, oferind actualizări software prin internet pentru mașină. De asemenea, Buzz va beneficia de asistență la schimbarea benzii și asistență la parcare, cât și conectivitate V2X pentru raportarea de pericole de pe stradă către alte mașini din trafic. VW a vorbit și despre un model cu capabilități de condus autonom de nivel 4 pentru servicii de Ride Sharing, care va debuta în cadrul unui program pilot în 2025.

Nu știm încă un preț pentru ID.Buzz, dar știm că vom vedea primele modele pe piață la vânzare în 2022. Versiunea americană este așteptată pentru prezentare oficială în 2023, cu lansare în 2024.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult