VW Group promite vehicule cu opţiune pentru parcare automată, disponibile până în anul 2020

17.04.2018
VW Group promite vehicule cu opţiune pentru parcare automată, disponibile până în anul 2020

Volkswagen Group pregăteşte introducerea funcţiei de parcare automată pentru mărcile de autoturisme Volkswagen, Audi şi Porsche.

Disponibilă pentru început doar în locaţii special amenajate, funcţia de parcare automată va permite ocupanţilor să părăsească vehiculul la intrarea principală a destinaţiei vizitate, acesta urmând să navigheze în mod autonom către un loc disponibil în parcarea subterană sau alt spaţiu delimitat pentru acest scop.

Aflat deja în fază de testate la aeroportul din Hamburg, sistemul pentru parcare autonomă poate naviga parcări multietajate, orientându-se cu ajutorul marcajelor inscripţionate pe traseul special delimitat. Sistemul asistat cu senzori radar, ultrasunete şi camere video permite inclusiv recunoaşterea vizuală a împrejurimilor, astfel că vehiculele pot reacţiona la obiecte şi ocoli diverse obstacole fără prea mari dificultăţi.

Deocamdată, vehiculele autonome au căi de acces şi zone de parcare izolate de traficul pietonal, însă după ce tehnologia va fi perfecţionată acestea se vor putea deplasa alături de ceilalţi şoferi, parcând în oricare loc disponibil.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult