Xiaomi va dezvălui prototipul primei sale mașini electrice, cu termen de livrare în 2024

18.07.2022
Xiaomi va dezvălui prototipul primei sale mașini electrice, cu termen de livrare în 2024

Xiaomi a înregistrat încă de anul trecut noul său business pe segmentul vehicule electrice, pornind la drum cu o echipă de 300 angajați și un buget de 10 miliarde dolari, alocați pentru următorii 10 ani.

CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a confirmat cu ocazia unei prezentări adresată investitorilor lansarea companiei în business-ul de autoturisme cu propulsie electrică, nu mai târziu de prima jumătate a anului 2024.

Noul brand Xiaomi EV vine cu un capital inițial de 1.55 miliarde dolari, mai mult decât ar spera orice startup emergent. Iar acesta este doar începutul, compania cu sediul în capitala Beijing anunțând încă din luna martie a acestui an planuri de investiții ce vor atinge 10 miliarde dolari în următorii 10 ani.

Xiaomi spune că noua sa echipă EV a desfășurat în ultimul an ”studii ample asupra utilizatorilor”. De asemenea, a abordat diverși parteneri din industrie pentru „definirea produsului EV și formarea echipei”. Totuși, în prototipul primei mașini electrice Xiaomi este semnat de HVST Automobile Design, o companiei care a mai livrat astfel de mașini-concept și pentru alte banduri din China

Urmând etapei demonstrative, designul viitorului autoturism va continuat să fie perfecționat la centrul de cercetare și dezvoltare finanțat de Xiaomi în orajul Yizhuang, țintind livrarea unui produs comercial în cursul anului 2024.

Xiaomi EV

Cunoscut mai ales pentru oferta de telefoane inteligente și dispozitive conectate la internet, Xiaomi se alătură unui spațiu deja foarte aglomerat în piața din China. Nume precum Nio și Xpeng deja și-au clădit o reputație ca și furnizori de soluții competente pe segmentul EV, alături de Tesla și BYD, ambii cu finanțare din SUA.

Cel mai probabil, prima generație de mașini electrice Xiaomi va debuta ca și exclusivitate pentru piața chineză, fabrica construită în Yizhuang fiind dimensionată pentru un volum de 300.000 mașini livrate anual (150.000 unități în primă etapă).

Cu nume încă neprecizat, viitoarele mașini Xiaomi se vor încadra în două clase de prețuri, cuprinse între echivalentul a 22.200 și 29600 dolari, respectiv 29600 și 44400 dolari. Ambele variante vor dispune de tehnologii pentru condus autonom.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult