Xiaomi EV a lansat primul său SUV, YU7, al cărui nume este derivat din expresia din limba chineză care simbolizează „a merge cu vântul”. Nou model este poziționat în clasa SUV-uri de lux de înaltă performanță.
Acestea este al doilea model al Xiaomi EV și păstrează limbajul de design și poziția elegantă ale familiei SU7, ieșind în evidență în peisajele urbane.
Xiaomi YU7 este un SUV de dimensiuni medii spre mari, cu 4999 mm (L) × 1996 mm (l) × 1600 mm (Î) și un ampatament de 3000 mm. Acesta menține prioritatea mărcii pentru proporții, având un raport roată-caroserie de 3:1, un raport roată-înălțime de 2,1:1 și un raport lățime-înălțime de 1,25:1. Capota din aluminiu tip scoică de 3,11㎡ (1960×1587 mm), este integrată cu caroseria. Sub ea, se află un portbagaj frontal de 141 L, care acceptă cel mult 8 moduri de deschidere.
Xiaomi YU7 este disponibil în trei variante de culoare: Emerald Green, Titanium Silver și Orange Lava.
Designul interior oferă un confort generos și tehnologizat, fără a compromite proporțiile automobilului. Modelul are un ecran panoramic HyperVision de 16,1 inci și afișaje duale de divertisment în spate.
Proiectată folosind un model antropometric de 188 cm, cabina oferă spații generoase cu 100 mm spațiu pentru cap în față, 77 mm spațiu pentru cap în spate și 73 mm spațiu pentru picioare în spate. Această optimizare a spațiului vertical provine din tehnologia avansată CTB integrată a bateriei Xiaomi și grosimea redusă a podelei.
Bordul are un design stratificat, cu airbag-uri, ecrane și guri de ventilație ascunse, integrate în profunzime. Acoperișul este are dotat standard cu o trapa panoramică de 1,7 m².
La nivel de performanță, noul SUV Xiaomi are o putere maximă de 690 CP și 508 kW, un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h de 3,23 secunde și o viteză maximă de 253 km/h. Performanță este alimentată de tehnologia HyperEngine V6s Plus, dezvoltată recent. Motoarele convenționale folosesc o secțiune întreagă de oțel magnetic cu o structură simplă, dar cu pierderi mari. Xiaomi HyperEngine V6s Plus folosește tehnologia oțelului magnetic segmentat pentru a tăia întreaga secțiune în mai multe secțiuni mici, reducând semnificativ pierderile, sporind eficiența motorului și crescând autonomia CLTC cu 4 km.
Cea mai scurtă distanță de frânare a Xiaomi YU7 de la 100 km/h la 0 este de 33,9 m, comparabilă cu o mașină sport premium. În același timp, un mecanism de siguranță cvadruplu la frânare aduce o performanță de frânare mai stabilă și mai sigură. Xiaomi YU7 este echipat cu hardware de înaltă specificație, inclusiv suspensie față cu braț dublu triunghiular + suspensie spate independentă cu cinci brațe, arc pneumatic cu cameră dublă închisă + control continuu al amortizorului, etriere fixe Brembo cu patru pistoane, șasiu inteligent Xiaomi, cu o rază de bracaj de 5,7 m care poate traversa trei benzi dintr-o dată.
Noul model Xiaomi este disponibil în trei variante — Standard, Pro și Max — toate cu autonomie mare. Varianta Standard are o autonomie de 835 km (CLTC) cu bateria de 96,3 kWh.
Configurațiile cu tracțiune integrală — Xiaomi YU7 Pro (baterie de 96,3 kWh) și Max (baterie de 101,7 kWh) — au autonomii CLTC de 760 km, respectiv 770 km.
Cadrul hibrid din oțel-aluminiu, cu mecanism de tip „blind-cage”, proiectat pe platforma Xiaomi Modena, a fost complet modernizat. Zona de absorbție a energiei în caz de coliziune frontală măsoară 659 mm, rezultând o zonă de deformare frontală mai mare. Secțiunea din spate a lui continuă să utilizeze podeaua Hyper Die-Casting din trei piese, oferind o rezistență structurală excepțională și rezistență la coliziuni din spate la viteze de până la 90 km/h. O traversă de înaltă de 1500 MPa a fost adăugată la partea inferioară a caroseriei, reducând semnificativ riscul de deteriorare a bateriei din cauza resturilor de pe șosea.
O îmbunătățire semnificativ este și la arhitectura electrică/electronică (EEA). În primul rând, adoptă un „Four-in-One Domain Control Module”, care integrează controlerul domeniului conducerii asistate (ADD), controlerul domeniului cockpitului digital (DCD), domeniului de control central al vehiculului (VCCD) și cutia telematică (T-Box).
Xiaomi YU7 este echipat cu platforma de calcul NVIDIA DRIVE AGX Thor, cu o putere de calcul de 700 TOPS și un cip special conceput pentru era modelelor mari. În plus, întreaga serie este echipată cu LiDAR, care poate fi utilizat pentru a vedea mai precis în medii întunecate și a identifica obstacole speciale. Distanța de detecție ajunge la 200 m, iar consumul de energie este redus cu 55%, o garanție puternică ce sporește siguranța pe șosea.