50% dintre carcasele iPhone fabricate în India sunt respinse la controlul de calitate

14.02.2023
50% dintre carcasele iPhone fabricate în India sunt respinse la controlul de calitate

Apple are probleme serioase cu producția iPhone livrată de fabricile din India, rata de respingere pe criterii de calitate atingând chiar și 50 % în cazul unor componente esențiale, precum carcasa telefonului.

Faptul că India nu produce multe componente cu adevărat de înaltă tehnologie, precum chipseturi și ecrane high-end, este probabil un lucru bun. Potrivit unei analize făcută de publicația Financial Times, fabrica administrată de conglomeratul Tata Group și contractată de Apple pentru fabricarea carcaselor iPhone este încă departe de atingerea idealului de 0% defecte de fabricație pentru subansamble furnizate. În schimb, până la 50 % dintre carcasele iPhone fabricate ajung direct la gunoi, sau în cel mai fericit caz la reciclat, produsul finit nereușind să întrunească cerințele stricte de calitate solicitate de Apple.

Încercând să scape de climatul politic și economic incert, Apple depune eforturi susținute pentru bb reducerea dependenței față de furnizorii și fabricanții OEM din China. Însă cel puțin deocamdată, infrastructura locală slab dezvoltată și lipsa de experiență a fabricanților din regiuni precum India creează probleme companiei americane.

De asemenea, se pare că atitudinea furnizorilor indieni este foarte diferită de abordarea „poate face” a companiilor chineze, un fost inginer Apple afirmând că nu există niciun sentiment de urgență în lanțul său de aprovizionare indian:

La o fabrică de carcase iPhone din regiunea Hosur, condusă de conglomeratul indian Tata, aproape una din două componente care ies de pe linia de producție este într-o formă suficient de bună pentru a fi trimisă în cele din urmă către Foxconn, partenerul de asamblare al Apple pentru construirea de iPhone-uri.

Randamentul producției care cu greu atinge 50% este în contradicție evidentă cu obiectivul Apple de reducere până la eliminare a defectelor. Doi oameni care au lucrat în operațiunile offshore ale Apple au spus că fabrica are un plan de îmbunătățire a competențelor, dar drumul de urmat este lung.

Foștii angajați Apple au spus că furnizorii chinezi au avut o atitudine total diferită, urmărind să depășească așteptările companiei din Cupertino. De mai multe ori, unui furnizor chinez i s-ar fi dat o sarcină estimată să dureze câteva săptămâni și ar fi făcut-o, literalmente, a doua zi.

Totuși, există loc de optimism în ce privește capacitatea de adaptare a companiilor indiene, raportat la standardele înalte de calitate solicitate de o companie de talia Apple.

În afară de carcase iPhone, Apple a început să producă în India și carcasele celebrelor căști AirPods, trimise deocamdată în China pentru asamblarea produsului finit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult