Amazon și Apple, amendați în Italia cu 200 milioane de euro pentru practici anticoncurențiale

23.11.2021
Amazon și Apple, amendați în Italia cu 200 milioane de euro pentru practici anticoncurențiale

Autoritatea antitrust din Italia a amendat giganții Amazon și Apple cu 68.7, respectiv 134.5 milioane de euro, pentru practici anticoncurențiale.

Mai exact, Apple și Amazon sunt acuzate că s-au înțeles pentru acordarea unor reduceri preferențiale de prețuri pentru produsele Apple și Beats vândute prin intermediul platformei de comerț electronic Amazon Italia. Aceste reduceri nu erau disponibile pentru alți comercianți care, fiind nevoiți să vândă la prețuri sesizabil mai mari, erau efectivi scoși de pe piață. Totodată, au fost impuse restricții cu privire la vânzările peste graniță, discriminând astfel între cetățenii UE, constrânși să cumpere produsul respectiv din alte magazine care practicau prețuri diferite.

Potrivit autorităților italiene, cele două companii conspirat pentru reducerea competiției, asigurând că alți comercianți nu pot aplica discount-uri la fel de mari, încălcând Articolul 101 din legislația antitrust europeană.

În afară de amenda pe care trebuie să o plătească, cele două companii trebuie să permită de acum oricărui vânzător cu amănuntul să comercializeze produse originale create de brandurile Apple și Beats, oferind acces în mod nediscriminatoriu la aceleași oferte promoționale disponibile și pe marketplace-ul Amazon.it.

Apple și Amazon au anunțat deja că vor face apel împotriva amenzii primite, în urma verdictului dat în primă instanță la un tribunal italian.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult