AMD achiziţionează Nitero, o companie specializată în tehnologii VR

11.04.2017
AMD achiziţionează Nitero, o companie specializată în tehnologii VR

Folosind tehnologiile dezvoltate de Nitero, AMD ar putea oferi pasionaţilor de jocuri experienţe VR şi AR mai puţin restrictive, eliminând complet cablurile incomode.

Potrivit AMD, tranzacţia a cărei valoare nu a fost precizată vizează preluarea atât a drepturilor de proprietate intelectuală asupra tehnologiilor brevetate de Nitero în domeniul sistemelor de realitate virtuală şi realitate augmentată, cât şi a inginerilor care le-au dezvoltat.

De interes pentru AMD sunt un sistem de comunicaţie în banda de 60 GHz, microprocesorul şi tehnologiile radio create de Nitero putând adresa una dintre cele mai supărătoare limitări întâlnite echipamentele VR din generaţia actuală – cablul de conectare.

AMD nu dezvăluie dacă va permite companiei să funcţioneze în mod independent, sau o va alipi propriei divizii specializate în dezvoltarea de tehnologii VR.

Mai multe informaţii şi eventuale demonstraţii cu noul headset VR fără fire am putea întâlni în această vară, cu ocazia dezvăluirii următoarei generaţii de acceleratoare grafice AMD, cu nume de cod VEGA.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video