AMD achiziţionează Nitero, o companie specializată în tehnologii VR

Autor: Aurelian Mihai 11.04.2017
AMD achiziţionează Nitero, o companie specializată în tehnologii VR

Folosind tehnologiile dezvoltate de Nitero, AMD ar putea oferi pasionaţilor de jocuri experienţe VR şi AR mai puţin restrictive, eliminând complet cablurile incomode.

Potrivit AMD, tranzacţia a cărei valoare nu a fost precizată vizează preluarea atât a drepturilor de proprietate intelectuală asupra tehnologiilor brevetate de Nitero în domeniul sistemelor de realitate virtuală şi realitate augmentată, cât şi a inginerilor care le-au dezvoltat.

De interes pentru AMD sunt un sistem de comunicaţie în banda de 60 GHz, microprocesorul şi tehnologiile radio create de Nitero putând adresa una dintre cele mai supărătoare limitări întâlnite echipamentele VR din generaţia actuală – cablul de conectare.

AMD nu dezvăluie dacă va permite companiei să funcţioneze în mod independent, sau o va alipi propriei divizii specializate în dezvoltarea de tehnologii VR.

Mai multe informaţii şi eventuale demonstraţii cu noul headset VR fără fire am putea întâlni în această vară, cu ocazia dezvăluirii următoarei generaţii de acceleratoare grafice AMD, cu nume de cod VEGA.

 

Tags: