AMD anunță deschiderea unui Centru de Design în România

01.10.2021
AMD anunță deschiderea unui Centru de Design în România

Producătorul american de procesoare AMD a anunțat că va deschide un nou Centru de Design în România. Laboratoarele vor fi situate în Iași, unde va fi angajată o echipă de ingineri care va lucra la noi inovații hardware și software, care vor contribui la dezvoltarea noilor produse ale companiei din viitor. Acest centru este parte a strategiei companiei de a se dezvolta mai mult în Europa.

Centrul AMD de la Iași face parte din strategia de dezvoltare în Europa a companiei

„Suntem încântați să ne extindem prezența în Europa odată cu deschiderea unui nou centru de design la Iași”, a declarat Steven Hesley, vicepreședinte al Silicon Design Engineering la AMD. „Echipa noastră din România se va concentra asupra dezvoltărilor cheie de proiectare pentru viitoarele arhitecturi procesoarelor și tehnologiilor AMD Infinity Fabric  care vor ajuta îmbunătățirea experiențelor de procesare ale viitoarelor produse”.

AMD lucrează în prezent la dezvoltarea de noi procesoare care să înlocuiască în piață seria Ryzen 5000, bazată pe arhitectura Zen3. Sunt așteptate noi modele cu nuclee Zen3 și mai multă memorie integrată, care vor accelera comunicarea între nuclee printr-un Infinity Fabric îmbunătățit. Este posibil să asistăm în curând și la lansarea unei noi platforme pentru desktop, întrucât socket-ul AM4 începe să își atingă limitele.

Tot AMD lucrează de câțiva ani deja alături de Samsung pentru dezvoltarea de procesoare de mobil cu grafică Radeon bazată pe arhitectura RDNA2. Această arhitectură de cip grafic este folosită în prezent de către toate plăcile grafice de ultimă generație de la AMD, dar și de către Sony și Microsoft pentru dezvoltarea consolelor PlayStation 5 și Xbox Series. De curând, Valve a anunțat o nouă consolă portabilă bazată pe un chipset care integrează nuclee Zen2 și cip grafic RDNA2, numită Steam Deck.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult