Angela Merkel cere ţărilor europene să cadă de comun acord asupra tehnologiilor 5G din China

29.11.2019
Angela Merkel cere ţărilor europene să cadă de comun acord asupra tehnologiilor 5G din China

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cere statelor europene să cadă de comun acord asupra tehnologiilor 5G care vin din China. Se pare că Germania doreşte să lucreze cu companii precum Huawei pentru a dezvolta aceste reţele, chiar dacă nu zice acest lucru direct, şi încurajează statele să încerce să realizeze o politică unitară asupra echipamentelor din China, bazată în primul rând pe securitate, nu pe excluderea anumitor companii din această „cursă”.

„Unul dintre cele mai mari pericole este ca ţările din Europa să aibă propria politică asupra Chinei, trimiţând astfel mesaje contradictorii. Acest lucru ar fi dezastruos nu pentru China, ci pentru noi, în Europa”, a declarat Angela Merkel. Aceasta încurajează Franţa în primul rând să cadă la un acord cu Germania pentru modul în care va fi dezvoltată tehnologia 5G şi să încerce apoi să dezvolte acest acord către restul de state membre ale UE.

În ciuda atitudinei mai „prietenoase” a Angelei Merkel, există destui legislatorii din Germania care doresc să excludă Huawei din contractele 5G care urmează să fie încheiate. Aceştia iau în calcul inclusiv avertismentelor care au venit în ultima perioadă din partea Statelor Unite, care spun că folosind astfel de echipamente ar putea oferi posibilitatea guvernului chinez să intercepteze comunicaţiile.

Nici Franţa nu blochează Huawei în mod explicit, însă guvernul are voie să aprobe sau să blocheze folosirea echipamentului care poate prezenta un risc de securitate. În acelaşi timp, operatorii din Germania ar prefera să lucreze cu companii din China, toţi fiind deja clienţi Huawei. Renunţarea la aceste echipamente ar putea întârzia foarte mult pornirea serviciilor 5G în ţară.

„Este indisputabil faptul că avem nevoie de standarde de securitate înalte în expansiunea reţelelor 5G, dar acestea trebuie să fie definite de noi şi trebuie să le discutăm şi cu ceilalţi parteneri din Europa”, a adăugat Angela Merkel într-un discurs în parlamentul German.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video