Apple ar putea avea propria fabrică de ecrane Mini LED pentru iPhone

02.06.2020
Apple ar putea avea propria fabrică de ecrane Mini LED pentru iPhone

Pariind pe tehnologia Mini LED, ca înlocuitoare OLED, Apple investește masiv în dezvoltarea unei fabrici specializată în fabricarea de ecrane cu tehnologie Mini LED.

Facilitatea de producție dezvoltată în Taiwan cu investiții de aproape 330 milioane dolari ar urma să devină operațională începând cu anul 2021, livrând ecrane pentru următoarele generații iPhone și tablete iPad, posibil și dispozitive cu ecrane de diagonală mai mare, cum sunt cele din gama MacBook.

Deși sună promițător, aranjamentul ar putea fi doar unul temporar, Apple căutând aranjamente pentru fabricarea la scară largă a ecranelor Micro LED, o tehnologie considerată superioară celei Mini LED.

Tranziţia către noua tehnologie va fi însă una treptată, ecranele OLED şi mini LED urmând să coexiste încă multă vreme de acum înainte, cele din urmă fiind preferate la gama premium.

Din punct de vedere al avantajelor, ecranele Mini LED prezintă multe atuuri în fața celor LCD și LED (folosite cu panouri publicitare). În primul rând, sunt considerabil mai subțiri, eliberând spațiu prețios în carcasa telefonului ce poate fi valorificat prin includerea unui acumulator de capacitate mai mare. Comparat cu tehnologia LCD, Mini LED are aproximativ o zecime din consumul de energie și poate atinge niveluri mai ridicate de luminozitate. Comparat tehnologiei OLED, este posibilă redarea unei game de culori mai largă și funcționarea îndelungată fără riscul efectului de burn-in, care poate deteriora iremediabil ecranele OLED.

Partenerii aleși de Apple pentru construirea noii fabrici de ecrane Mini LED sunt Epistar și specialiștii în ecrane LCD de la AU Optronics.

Dacă totul decurge conform planurilor, primul produs Apple echipate cu ecrane Mini LED ar putea fi seria iPad Pro 2021, urmată de produse din gama iPhone și MacBook.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult