Apple câştigă împotriva Samsung în procesul „slide to unlock”

10.11.2017
Apple câştigă împotriva Samsung în procesul „slide to unlock”
Conflictul dintre Apple şi Samsung pe baza unui brevet pentru funcţia „Slide to unlock” s-a încheiat în sfârşit. Verdictul final în acest proces a fost dat de Curtea Supremă din Statele Unite ale Americii şi este definitiv: Samsung a folosit tehnologia Apple fără acord şi trebuie să plătească 120 de milioane de dolari în daune. Spre diferenţă de alte verdicte care s-au dat de-a lungul timpului în acest caz, Samsung nu mai poate face apel.

Înainte de lansarea primului iPhone, Apple a înregistrat multe brevete pe baza tehnologiei integrate în telefon, inclusiv pentru anumite elemente ale interfeţei, printre care şi gestul „slide to unlock”. După lansarea telefonului şi apariţia dispozitivelor cu Android, Apple a considerat că Samsung foloseşte tehnologie similară fără să ceară îi ceară acordul şi fără să plătească o licenţă, lucru care a culminat cu chemarea în instanţă a reprezentanţilor Samsung. Primul verdict în acest caz s-a dat în 2014, însă Samsung a făcut apel de mai multe ori, până când s-a ajuns în faţa Curţii Supreme.

Victoria Apple este însă prea mult întârziată. Atât iPhone-urile, cât şi dispozitivele Samsung au renunţat la conceptul „slide to unlock” de mulţi ani. Pe iPhone, încă de la iOS 10 este necesară apăsarea butonului Home pentru deblocare, în timp ce dispozitivele Samsung folosesc un alt gest de glisare, în sus, atunci când nu este folosită amprenta sau scannerul de iris. iPhone X foloseşte un gest similar pentru Face ID, fiind necesară glisarea de jos în sus pentru accesarea meniului principal.

Chiar dacă Apple a câştigat una dintre lupte, conflictele legale cu Samsung continuă. Totodată, Apple produce chipset-urile A11 în fabricile Samsung, în timp ce display-urile OLED folosite pe iPhone X sunt produse tot de către Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult