Apple dă semne că va migra și restul ecosistemului de accesorii la USB-C

16.05.2022
Apple dă semne că va migra și restul ecosistemului de accesorii la USB-C

Fanii Apple care au investit de-a lungul timpului în accesorii costisitoare riscă să fie lăsați cu un sertar plin de vechituri, odată ce întregul ecosistem iPhone va migra spre formatul de conectare USB-C.

Impus mai ales la presiunile Uniunii europene, folosirea conectorului USB-C în loc de formatul proprietar Lightning este cu siguranță binevenită de oricine ar dori să nu mai depindă de oferta de accesorii Apple originale. La fel ca utilizatorii de Android, viitorii posesori de telefoane iPhone 14 vor putea folosi orice adaptor AC + cablu USB-C găsit la birou sau acasă.

Însă cu accesoriile Apple, lucrurile stau un pic diferit. De cele mai multe ori, acestea nu sunt înlocuite de fiecare dată când treci la o nouă generație iPhone. Așa că mulți utilizatori se vor regăsi în situația de a folosi accesorii care se încarcă cu cabluri diferite. Asta, dacă imposibilitatea conectării la portul USB-C al noului iPhone nu le-a făcut deja inutile.

Deocamdată, perspectiva migrării întregului ecosistem de accesorii Apple la formatul USB-C este doar la stadiu de speculație. Însă dacă se concretizează, schimbarea implică tranziția celor mai populare accesorii Apple la USB-C: AirPods, Magic Keyboard/Trackpad/Mouse, MagSafe Battery.

Tot ca și speculație apare și perspectiva eliminării complete a portului de date/alimentare, iPhone devenind un produs care se încarcă în mod exclusiv wireless. În acest scenariu, și accesoriile ar trebui să devină wireless, creând noi complicații pentru fanii Apple. Însă măsura ar putea readuce ecosistemul de accesorii sub controlul strict al companiei americane, care va putea bloca sau limita mai ușor funcționalitatea accesoriilor neoriginale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult