Apple, dat în judecată pentru Watch Series 7. Tastatura este ”furată”

16.09.2021
Apple, dat în judecată pentru Watch Series 7. Tastatura este ”furată”

App Store este deja țintă unor verificări mai atente, magazinul oficial Apple fiind gazda mai multor înșelătorii și operațiuni de fraudare, iar asta în ciuda promisiunilor Apple cum că aceasta este cea mai sigură și de încredere platformă pentru dezvoltatorii de aplicații.

Probabil că de o cu totul altă părere sunt dezvoltatorii FlickType, o tastatură alternativă pentru dispozitivele Apple, al cărei design se aseamănă izbitor nu noua tastatură preinstalată pe noul accesoriu Watch Series 7.

Purtând numele QuickPath, prima tastatură full-QWERTY disponibilă pe smartwatch-urile Apple diferă în esență prin mărimea fontului selectat, ceva mai în cazul interpretării Apple, respectiv aspectul și scopul celor trei taste virtuale aflate la partea de jos.

Deservind aceeași funcție, tasta pentru caractere alternative este înlocuită cu simbolul unui Smiley, tasta Space schimbă forma tastei fizice cu numele acesteia, iar butonul backspace este mutat mai sus, în dreptul cuvântului tastat, pentru a face loc simbolului ”microfon” folosit pentru declanșarea funcției de dictare vocală.

tastatura Apple

Ce-i drept, formula de prezentare lipsită de elemente grafice distinctive a fost probabil neinspirată pentru dezvoltatorul FlickType, Apple având „grijă” să substituie singurele elemente de design care ar putea folosi drept dovezi în cazul unui proces cu soluții oferind funcționalitate similară.

Dezvoltatorul Kosta Eleftheriou susține că Apple l-ar fi presat să-și vândă aplicația înainte de anunțul de lansare Watch Series 7. În urma refuzului primit, Apple ar fi răspuns cu acuzații directe, îndreptate împotriva dezvoltatorului necooperant. Potrivit acestora, aplicația ar fi încălcat politicile iOS Human Interface Guidelines din Ghidul de revizuire al App Store, referitoare la tastaturile pentru Apple Watch. Din acest motiv, aplicația a fost eliminată din catalogul App Store.

Eleftheriou a acuzat Apple de mai toate relele posibile: publicitate falsă, concurență neloială, încălcare a bunei-credințe și tratamente loiale în ceea ce privește Acordul de licență al programului pentru dezvoltatori Apple, fraudă și neglijență. Deocamdată, fără rezultate concrete.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult