Apple, Google şi Microsoft se numără printre companiile care se opun interdicţiei de imigraţie semnată de Trump

Apple, Google şi Microsoft se numără printre companiile care se opun interdicţiei de imigraţie semnată de Trump

Aproape 100 de companii tehnologice, printre care Apple, Google şi Microsoft, au decis să conteste în justiţie interdicţia temporară de imigraţie semnată de preşedintele Donald Trump, susţinând că firmele americane vor avea de suferit, potrivit Reuters.

 

Plângerea companiilor, depusă la o Curte de Apel din Statele Unite, include şi alte firme din tehnologie, printre care Facebook, Twitter şi Intel, dar şi companii care nu fac parte din domeniul tehnologic, precum producătorul de îmbrăcăminte Levi Strauss şi compania din industria alimentară Chobani. Printre cele aproape 100 de firme implicate se numără şi eBay, Netflix şi Uber.

Interdicţia temporară de imigraţie semnată de Donald Trump, cea mai discutată măsură a sa de când a preluat administraţia prezidenţială, se confruntă cu diferite obstacole legislative.

 

 

Administraţia are termen până luni să justifice ordinul executiv care interzice intrarea refugiaţilor şi a imigranţilor din şapte ţări cu majoritate musulmană, după ce un judecător din Seattle a blocat iniţiativa lui Trump cu un ordin temporar de restricţie, emis vineri.

 

Firmele tehnologice din Statele Unite au fost cele mai vocale faţă de ordinul semnat de preşedinte, în contextul în care o mare parte din echipele acestora sunt formate din cetăţeni care nu sunt nativi americani.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult