Apple: Românii vor plăti de acum în lei, în loc de euro, pentru achiziţiile din App Store, iTunes sau Apple Music

19.05.2017
Apple: Românii vor plăti de acum în lei, în loc de euro, pentru achiziţiile din App Store, iTunes sau Apple Music

Apple anunţă, într-un e-mail trimis utilizatorilor români, schimbarea monedei utilizate pentru achiziţiile din serviciile sale – App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music şi pentru spaţiul de stocare iCloud -, din euro în leu.

 

După schimbarea monedei, orice precomenzi sau abonamente vor fi facturate în lei, iar soldurile cadourilor iTunes existente vor fi exprimate în moneda locală.

„Valorificaţi soldurile cadourilor dvs. cât mai curând posibil. În timpul schimbării monedei puteţi întâmpina probleme la vizualizarea, utilizarea sau valorificarea creditului din magazin”, se arată în e-mailoul trimis de Apple.

 

 

Anunţul vine la scurt timp după ce cursul valutar afişat joi de Banca Naţională arăta o cotaţie de 4,5729 lei/euro, valoare care nu a mai fost atinsă de la data de 24 octombrie 2012. După maximele atinse în anul 2012, când euro a trecut şi pragul de 4,6 lei, moneda europeană a evoluat într-un coridor de 4,35-4,55 lei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult